MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

"Devlet, bir topluluğun belli bir zaman ve mekan bağlamında vardığı tarihi ve sosyal mutabakatın en tabii neticesidir.

25.12.2013 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Tesis edilmiş bir devlet nizamı, adalet gayesini terk etmedikçe, ilelebet payidar kalacaktır" ifadesini kullandı.

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, insanın, sosyal ilişkilere nizam verebilmek suretiyle devlet hakikatine ulaştığını ifade etti.

Türkeş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Devlet, bir topluluğun belli bir zaman ve mekan bağlamında vardığı tarihi ve sosyal mutabakatın en tabii neticesidir. Böylelikle devlet onu ortaya çıkaran topluluğun ortak mülküdür ve söz konusu toplulukta kimse devletin üstünde değildir, olmamalıdır. Tesis edilmiş bir devlet nizamı, adalet gayesini terk etmedikçe, ilelebet payidar kalacaktır. 21. yüzyılda adalet, önce insanın can ve mal emniyetidir. İnsan haysiyetinin tam muhafazasıdır. İnsanın temel hak ve hürriyetlerinin himayesidir. İnsan emeğinin, alın terinin ve gayretinin hürmet görmesi ve mükafatlandırılmasıdır. İnsanın helal kazancının ve rızkının kıymet görmesidir. Bu değerlerin birine veya birçoğuna tecavüz veya kastedenin en ağır biçimde cezalandırılmasını temin etmektir.

Bugün bir ülkede devleti yani milletin ortak mülkünü yönetenler kayıt dışılığı, karartmayı ve usulsüzlüğü teşvik ediyorlarsa, orada gasp vardır. İşçinin emeğinin gaspı, memurun kazancının gaspı, esnafın rızkının gaspı, emeklinin birikiminin gaspı vardır. Bir ülkede devleti yönetenler haksız teşebbüslere bulaşmışlarsa, orada devlet kaybolmuştur, ortak mülkümüz kişiselleştirilmiş, özelleştirilmiş, yozlaştırılmıştır. Orada tarihsel bir gerileme mevcuttur ve yanlışlık başlamıştır. Devleti yönetenlerin yolsuzluğa battıkları yerde, hiç kuşkusuz, toplumda da çürüme ve tükeniş mevzilenecektir. Devleti yönetenlerin şerre teslim oldukları yerde, toplumun da hayır işlemesi beklenemez." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement