Mide Küçültme Ameliyatı Geçiren Hemşire 10 Gün Sonra Öldü (2) - Son Dakika
Güncel

Mide Küçültme Ameliyatı Geçiren Hemşire 10 Gün Sonra Öldü (2)

Mide Küçültme Ameliyatı Geçiren Hemşire 10 Gün Sonra Öldü (2)

'EŞİM BENDEN HELALLİK İSTEDİ' Konuyla ilgili konuşan Turgut Yetigin, eşini 25 Kasım'da kentte bulunan bir özel hastaneye mide fıtığı ve obezite cerrahisi için yatırdıklarını söyleyerek, "Ameliyatın çok iyi geçtiği söylendi.

10.12.2014 17:38

'EŞİM BENDEN HELALLİK İSTEDİ'

Konuyla ilgili konuşan Turgut Yetigin, eşini 25 Kasım'da kentte bulunan bir özel hastaneye mide fıtığı ve obezite cerrahisi için yatırdıklarını söyleyerek, "Ameliyatın çok iyi geçtiği söylendi. Ardından ikinci ve üçüncü gün sürekli düşmeyen bir yüksek ateşi, nefes darlığı ve hızlı bir nabzı vardı. Bunlar hep nefes darlığına bağlandı. Yapılan ameliyatla ilgili hiç bir sıkıntının olmadığı söylendi günlerce. Altıncı günün sonunda şifahen taburcu olduk ama şikayetlerimiz hala geçmemişti. Aynı gece acile bir kez daha başvurduk, aynı şikayetlerle. Sabah acil serviste yaklaşık 3 saat bekletildik, hastaya endoskopi yapıldı. Endoskopi'den sonra sol akciğerinde sıkıntı olduğu, bunun yoğun bakımda açılması gerektiği söylendi. Yoğun bakımda bir saat müdahale yapıldı. 'Hastanız biraz rahatladı' dediler. Ben de eşimi yoğun bakımda gördüm, konuştum. Bilinci açıktı ama huzursuzdu. Sanki öleceğini biliyormuş gibi vedalaştı benimle. 'Ben ölüyorum hakkını helal et' diyerek helalleştik" dedi.

Bir saat sonra doktorların yeniden eşinin durumunun kötüye gittiğini söylediklerini ifade eden Yetigin şöyle dedi:

"Hastanızın bir şeyi yok diyen doktor 1 saat sonra durumunun kötüye gittiğini, cihaza bağlandığını, ateşini 42'inin altına düşüremediklerini söyledi. Biz daha sonra hastamızı sevk etmeyi düşündük ama buna lüzum olmadığını şu anda hangi hastaneye gidersek gidelim bundan başka müdahale yapılmayacağını söylediler. Yaklaşık bir gün yoğun bakımda kaldı, durumunda hiçbir gelişme olmayınca kendi isteğimizle ambulansla üniversite hastanesine sevk ettirdik. Üniversite hastanesine geldiği anda bulguları çok kötüydü. Hekim, hastamızda organ yetmezliği olabileceğini söyledi. Hızlı bir şekilde endoskopi yapıldı ve ameliyata alındı. Yapılan ameliyatında karnından sıvı boşaltıldı ve ameliyatta bir kaçak olduğu tespit edildi, üniversitenin profesörü tarafından. Akabinde 3 gün yapılan tüm müdahaleye rağmen eşimi kaybettim."

Yetigin, olay sonrasında özel hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Öte yandan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mehtap Yetigin'in üniversiteye sevk edildiğinde yoğun bakımda solunum cihazına bağlandığını ancak burada karaciğer, böbrek ve kanama bozukluğundan dolayı yaşamını yitirdiğini belirtti.

Suçlanan özel hastane yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirtti. Mehtap Yetigin'in 100 kiloya çıkması nedeni ile zayıflamak amacı ile mide küçültme operasyonu geçirdiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mide Küçültme Ameliyatı Geçiren Hemşire 10 Gün Sonra Öldü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement