Milliyet Gazetesi'nin Yılın Sporcusu Anketine Kağıtspor'dan İki Aday - Son Dakika
Güncel

Milliyet Gazetesi'nin Yılın Sporcusu Anketine Kağıtspor'dan İki Aday

Milliyet Gazetesi\'nin Yılın Sporcusu Anketine Kağıtspor\'dan İki Aday

Milliyet Gazetesinin "Yılın Sporcusu" anketinde Kağıtspor kulübünden Aylin Daşdelen ve Fatih Keleş de yer alıyor.

28.12.2011 18:46  Güncelleme: 18:47

Milliyet Gazetesi tarafından 58.'si yapılan "Yılın Sporcusu" anketinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt spor'un Dünya ikincisi ve Avrupa Şampiyonu olan haltercisi Aylin Daşdelen ile Avrupa Boks Şampiyonu Fatih Keleş de aday gösterildi.

Türkiye'nin en eskisi olma özelliğini elinden bırakmayan ve bu yıl 58.'si yapılan Milliyet Gazetesi'nin "Yılın Sporcusu" anketine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor iki sporcusuyla adını yazdırdı. Kağıtspor'un Dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu haltercisi Aylin Daşdelen ile Avrupa Boks Şampiyonu Fatih Keleş, Türkiye'nin en iyi sporcularının da bulunduğu 10 kişilik listede yer aldı. Bir dönem sporu bırakma noktasına gelen iki sporcu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle dünya ve Avrupa'da başarıdan başarıya koşmaya başlamıştı.

Başkan Yılın Spor Adamı Seçilmişti

Diğer yandan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Milliyet Gazetesi'nin 2010 yılında yaptığı ankette "Yılın Spor Adamı" seçilmişti. Başkan Karaosmanoğlu bu ankette Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören gibi güçlü rakiplerini geride bırakmıştı. Başkan Karaosmanoğlu'nun seçilmesine etken olarak Kocaeli'nde Amatör Sporlara verdiği destek gösterilmişti.

Aynı ankette "Yılın Sporcusu" ünvanını ise Kağıtsporlu Bahri Tanrıkulu almıştı. Kağıtspor'un bedensel engelli okçusu Gizem Girişmen ise aynı ankette üçüncü seçilirken yılın takımı dalında Kağıtspor güçlü rakiplerini geride bırakarak Beşiktaş'ın arkasından ikinci olmuştu.

Sporculara Destek İçin Ankete Katılın

Ankete katılmak isteyenler, Milliyet Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan http://www.milliyet.com.tr/anket/yilin_sporcusu2011.html linkine tıklayarak ankete katılabiliyor. 30 Aralık Cuma günü sona erecek anket için iki milli sporcu destek bekliyor.

Aylin Daşdelen Kimdir?

Yıldızlar Avrupa şampiyonu olduktan sonra çok ciddi bir sakatlık geçiren Aylin Daşdelen'in, boyun fıtığı yüzünden spor hayatı bitme noktasına gelmişti. Spora 2 yıl ara vermek zorunda kalan Daşdelen'e Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sahip çıktı. Kağıtspor'da spor hayatına yeniden başlayan Daşdelen bir yıl sonra Avrupa şampiyonu, ardından Dünya ikincisi ve üçüncüsü oldu. Daşdelen daha sonraki yıllarda ise uluslarası müsabakalarda birçok başarı elde etti. 2011 nisan ayında Avrupa şampiyonu, Kasım 2011'de yapılan ise Dünya ikincisi oldu.

Fatih Keleş Kimdir?

Fatih Keleş, 2006 yılında henüz 15 yaşındayken Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası kampında yapılan testler sonucunda yasaklı madde kullanmaktan ötürü 2 yıl ceza almıştı. Genç yaşta 2 yıl ringlerden uzak kalan Fatih Keleş'e Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor kulübü sahip çıkmıştı. Milli boksöre gerekli imkânları sunan Kağıtspor, kısa sürede bu meyvesini aldı. Keleş 2011 haziranda Dünya şampiyonu olan Ermeni boksörü yenerek Avrupa şampiyonu olurken, ferdi ve kulüplerarası müsabakalarda Türkiye şampiyonu oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Milliyet Gazetesi'nin Yılın Sporcusu Anketine Kağıtspor'dan İki Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement