Osmaniye'nin merkeze bağlı Sakarcalık Köyü'ndeki caminin minaresi 25 yıldır leylekleri konuk ediyor. Minarenin aleminde ağaç dallarından yaptıkları yuvaya her bahar gelen leylekler, güvenli şekilde yavrularını büyütüp, nesillerini sürdürüyor.
Köy sakinlerinden Ali Kundakçı, leyleklerin 25 yıl önce ağaç dallarını kullanarak yaptığı yuvanın şiddetli rüzgar ve yağmurdan etkilenmediğini, köy halkının da leyleklerin korunması için titizlik gösterdiğini söyledi.
Leyleklerin köyün simgesi haline geldiğini vurgulayan Kundakçı, "25 yıldır leylekler bahar aylarından itibaren alemin üzerindeki yuvayı kullanıyor. Biz de leylekleri keyifle izliyoruz. Yoldan geçenler leylekler nedeniyle camimizde namaz kılmaya özen gösteriyor" dedi. - Osmaniye
Son Dakika › Güncel › Minarenin Aleminde Leylek Yuvası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.