Minik Öğrencilerden Örnek Davranış - Son Dakika
Güncel

Minik Öğrencilerden Örnek Davranış

Minik Öğrencilerden Örnek Davranış

Keşan'da ilkokul öğrencileri kendi aralarında 1'er lira toplayarak bedensel engelli arkadaşlarına akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

25.05.2013 16:10  Güncelleme: 14:59

Edirne'nin Keşan İlçesi'ndeki Raşit Efendi İlkokulu öğrencileri kendi aralarında 1'er lira toplayarak bedensel engelli 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki İrem Şimşek'e akülü tekerlekli sandalye alarak hediye etti.

Öğrencilerin kendi aralarında para toplayarak aldığı akülü tekerlekli sandalyeyi İrem Şimşek'e teslim etmek için okul bahçesinde program düzenlendi. Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Şube Müdürü Murat Aras, Okul Müdürü Hakan Kaykı, okul aile birliği yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda konuşan Keşan Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, projenin sahibinin öğrenciler olmasından dolayı kendileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Yüksel, "Her sağlıklı insan engelli olmaya adaydır. Sizler, bize bunu hatırlattınız. Ama engelli diye ifade ettiğimiz kişi de bizim gibi bir insandır. Dolayısıyla onları farklı bir konuma koymak suretiyle değerlendirmemiz asla mümkün değildir. Çünkü şu anda ben de engelli birinin eniştesiyim. 28 yıldır, annesi ve babası tarafından bütün ihtiyaçları karşılanan, yaşı 37 olan bir baldızım var. Dolayısıyla bunu çok iyi anlayan biriyim. Sizler, başkalarını da düşünme kültürü oluşturdunuz. Sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ise "Siz aslında topluma bir şey gösterdiniz. Damlaya damlaya göl olmuyor. Damlaya damlaya gönüllere ulaşılıyor ve okyanus oluyor. Benim de yakınlarım içerisinde bedensel engelliler var. Bu kolay değil, ama bu süreci kolaylaştırıcı herkesin yapabileceği bir şeyler var. O, 1 liralık tasarruflar İrem Şimşek kızımızı sevindirecek. Bu ve bu gibi tasarrufların toplumun her katmana yayılmasını diliyorum. İyi ki varsınız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin kendi aralarında topladığı paralarla alınan akülü tekerlekli sandalye bedensel engelli 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki İrem Şimşek'e hediye edildi. Akülü aracına oturan Şimşek, kendisine yardım eden arkadaşlarına teşekkür etti. Öğrencilerin kendi aralarında yaklaşık bin lira toplayarak akülü tekerlekli sandalyeyi aldıkları öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Öğrencilerden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement