Miniklere "Kuş Sevgisi" Aşılandı - Son Dakika
Güncel

Miniklere "Kuş Sevgisi" Aşılandı

Miniklere "Kuş Sevgisi" Aşılandı

Kızılırmak Deltası çevresindeki köylerde yaşayan minik öğrenciler, deltadaki kuş cennetinde düzenlenen geziyle kuşları tanıdı.

22.11.2013 12:34

Kızılırmak Deltası çevresindeki köylerde yaşayan minik öğrenciler, deltadaki kuş cennetinde düzenlenen geziyle kuşları tanıdı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ile Samsun Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan etkinlikle, delta çevresinde bulunan Doğanca ve Yörükler köylerinde eğitim alan minik öğrencilere, deltadaki kuş cennetine götürülerek kuşlar hakkında ve kuşların korunması konusunda bilgi verildi.

Deltanın ziyaretçi merkezinde kuş cenneti hakkında bilgi alan öğrenciler, ardından kendilerine dağıtılan dürbünlerle deltada kuş gözlemledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Samsun Şube Müdürü Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ilköğretim okulu öğrencilerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Merkezi görevlilerinin doğa ve kuş bilimi hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Çocuklara küçük dürbün dağıtıldığını belirten Demir, "Buradaki amacımız Kızılırmak Deltası'nın hemen yanı başında bulunan Yörükler ve Doğanca beldesinde yaşayan çocuklara kuş sevgisini küçük yaşta aşılamak. Çocukların avcı değil, kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı olmasını sağlamak" dedi.

Kuş gözlemi yapan çocuklar ise kuşları köylerinde sürekli gördüklerini ancak bilimsel olarak kuşlar hakkında bu gezi sayesinde bilgi sahibi olduklarını, kuşların isimleri ile yaşayış tarzlarını öğrendiklerini aktardı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Miniklere 'Kuş Sevgisi' Aşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement