Mısır Başsavcısı Hişam Berekat'ın, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) mensup oldukları gerekçesiyle 240 kişiyi askeri mahkemeye sevk ettiği bildirildi.
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başsavcı Berekat, 240 kişiyi İhvan'a mensup olma, Ağustos 2013'te Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nın kanlı şekilde dağıltılması sırasında kilise ve polis merkezini kundaklama olayına karıştıkları iddiasıyla askeri mahkemeye sevk etti.
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ekim 2014'te, kamu kurum ve kuruluşlarının askeri kurumlar olarak kabul edilmesi ve bu yerlere herhangi bir saldırıda bulunan sivillerin de askeri savcılığa sevk edilmesi yönünde karar çıkarmıştı.
Son Dakika › Güncel › Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?