Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Mısır\'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Türk İş Genel Başkanı Kumlu: "Mısır'da ordunun, sivil halka karşı yaptığı askeri müdahale bir katliamdır ve bu katliamı mazur gösterecek hiçbir gerekçe olamaz"

27.07.2013 13:15

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Mısır Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki demokrasi yanlılarına ateş açılmasıyla ilgili olarak, "Mısır'da ordunun, sivil halka karşı yaptığı askeri müdahale bir katliamdır ve bu katilamı mazur gösterecek hiçbir gerekçe olamaz" dedi.

Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanındaki göstericilere müdahalesi sonucu 120 kişinin ölmesi, 4 binden fazla kişinin de yaralanmasıyla ilgili Kumlu, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kumlu, demokratik sistemin tüm sorunların çözüm yeri olduğunu belirterek, "Mısır'da ordunun sivil halka karşı yaptığı askeri müdahale bir katliamdır ve bu katilamı mazur gösterecek hiçbir gerekçe olamaz. Demokrasiden uzaklaşıldığı noktada bu tür katliamların gündeme gelmesi olası hale gelir. Mısır'da ordunun yaptığı bu katliamı kınıyor ve tüm dünyayı bu tür uygulamalara seyirci kalmamaya davet ediyorum" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement