Mısır'daki Port Said Davası - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Port Said Davası

Port Said davası kapsamında yargılanan 73 sanıktan 11'i hakkında görülen davanın duruşması ertelendi.

22.04.2014 17:17

Mısır'da, Port Said davası kapsamında yargılanan 73 sanıktan 11'i hakkında görülen davanın duruşması ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, kamuoyunda "Port Said Stadyumu olayları" olarak bilinen 73 sanıklı dava kapsamında, kaçak oldukları için bir süredir gıyaben yargılanan 11 sanık, başkent Kahire'nin doğusundaki Polis Akademesi binasında hakim karşısına çıktı. Port Said Ceza Mahkemesi'nin baktığı davada mahkeme heyeti, "ana dava dosyasının temyiz mahkemesinden kendilerine ulaşmadığı" gerekçesiyle duruşmanın 18 Haziran'a ertelenmesi yönünde karar verdi.

Port Said Stadı'nda Şubat 2012'de, El-Mısri ile el-Ehli takımları arasında oynanan maçtan sonra çıkan olaylarda 74 kişi hayatını kaybetmiş, 300'den fazla kişi yaralanmıştı.

Mısır futbol tarihinin en büyük trajedisi olarak nitelendirilen olayın ardından açılan "73 sanıklı" davaya bakan Port Said Mahkemesi, Mart 2013'te görülen davada 21 kişinin idamına ve 5 kişinin müebbet hapsine, aralarında Port Said Emniyet Müdürü'nün de bulunduğu 10 kişiye 15'er yıl, 6 kişiye 10'ar yıl, 2 kişiye 5'er yıl, bir kişiye de 1 yıl hapis cezası vermişti. Mahkeme, olaylara katıldıkları ve sorumlulukları olduğu iddiasıyla yargılanan 28 kişinin de beraatına karar vermişti. Söz konusu davada kaçak oldukları için gıyaben yargılanan 11 kişi idam, müebbet ve ağırlaştırılmış hapis cezalarına çarptırılmıştı. Kaçak 11 sanığın adalete teslim olmasının ardından 19 Şubat'ta başlayan dava sürecinde duruşma bugüne ertelenmişti.

Öte yandan 34 kişiye verilen idam ve hapis cezalarının yanı sıra 28 kişi hakkındaki beraat kararları da temyize sunuldu. Mısır'daki ceza davalarının görüldüğü son mercii olan Temyiz Mahkemesi, başvuruları kabul etti ancak dava için duruşma tarihi henüz belirlenmedi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Port Said Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement