MSG'den Eser Sahiplerine 5 Kat Artan Destek - Son Dakika
Güncel

MSG'den Eser Sahiplerine 5 Kat Artan Destek

MSG\'den Eser Sahiplerine 5 Kat Artan Destek

MSG Baskanı Garo Mafyan 20 Mart 2014 persembe günü yapılacak olağan genel kurul öncesı büyüyen telif ekonomisi hakkında bilgıier verdi.

19.03.2014 17:17

MSG (Musiki Eseri sahipleri grubu Meslek Birliği) Türk Müziğinin 2013 yılı cirosunu 24 milyon TL olarak açıkladı. 2012 yılında 17 milyon TL olan ciro 2013 yılında MSG yönetiminin yeni telif anlaşmaları ile %40 artarak 24 milyon TL ye ulaştığını açıkladı . Yine 2013 yılında işlem hacminin ise 47 milyon TL'ye yükseldiğini belirtti.

2005 yılından bu yana Garo Mafyan Başkanlığında faaliyet gösteren MSG, 2005 yılında sadece 5.5 milyon TL olan yıllık telif gelirini tam 5 kat artırdı. 2014 yılı tahmini gelirin 30 milyonTL ve üzeri olması hedeflenıyor.

DÜNYA DEVLERİ İLE ANLAŞMALAR TAMAMLANDI

MSG, Türkıye'de ki lokal dijıtal platformlarının tamamını lisansladığı gibi uluslararası Dijital Müzik platformlarıyla da anlaşmalarını tamamlayarak 2014 için büyük bır hedefe doğru ilerliyor.

Bununla birlikte Dijital Müzik alanındaki uluslararası oyunculardan I-Tunes, Deezer, Spotify ile anlaşmalar tamamlandı. Bu sayede dünyada eser sahiplerinin en cok gelir elde ettiği küresel şirketlerden 2014 yılı için 1,5 milyon TL'den fazla gelir garantilendi.

YENİ GELİR KAPISI VİDEOLAR

Yıllardır beklenen Youtube alaşması nihayet imzalandı. Bu anlaşma ile Youtube'da paylaşılan vıdeolardan telif alınacak. 1 yıl için beklenen gelirin 3 milyon TL olması hedefleniyor.

Ayrıca MSG, 2014 yılında komşu meslek birlikleri ve Mesam ile beraber yapacağı etkinliklerle topluma telif bilincini anlatmak ve ortak lisanslamalarla en az iki kat büyümeği amaçlamaktadır.

MSG yönetimi Garo Mafyan Başkanlığında güçlenerek geliyor.

8 Yıldan beri MSG'yi başarıyla yöneten Garo Mafyan, yeni ekibiyle daha güçlenerek MSG yönetimine tekrar aday oluyor.

MSG'nin yeni ekibinde Garo Mafyan, Zeynep Talu, Aşkın Tuna, ünlü besteci ve yorumcu Ferhat Göçer, genç besteci ve söz yazarlarından İsra Gülümser bulunuyor.

20 Mart 2014 tarihinde yapılacak olağan genel kurul öncesi Garo Mafyan şu açıklamayı yaptı; "Göreve geldiğimiz günden bugüne MSG yönetiminde görev yapmış tüm arkadaşlarım ve profesyonel çalışanlarımızla daima MSG ve Eser sahipleri için çalıştık. Bu uzun yolculukta her zaman kurallar ve sistem içinde, ahlaki, insani, etik, tüzüğümüz ve hukuk çerçevesinde mücadelemizi verdik.

Mutluyuz ki; hep artan grafiklerle gerek mali, gerek üye, gerek telif gelirlerimiz ve dağıtımlarımız hep şeffaf ve bir dünya Meslek birliği gibi oldu. MSG, bugüne kadar ki her denetimden başarıyla çıkmıştır. Geleceğe dönük çalışmalarımız, projelerimiz ve gelirlerimizi olması gereken seviyeye çıkarılması bu dönemin hedeflerinin başında gelmektedir. Ekibe yeni katılan arkadaşlarımızın katkılarıyla da MSG'yi çok daha yükseye taşımaya hazırız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MSG'den Eser Sahiplerine 5 Kat Artan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement