Muhtarın Seçmen Listesinden İsim Sildirmeye Çalıştığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Muhtarın Seçmen Listesinden İsim Sildirmeye Çalıştığı İddiası

Muhtarın Seçmen Listesinden İsim Sildirmeye Çalıştığı İddiası

Adana'nın Kozan ilçesinde bir grup vatandaş, seçmen listesinden isimlerini sildirmek istediğini öne sürdükleri muhtar hakkında şikayette bulundu.

14.01.2014 16:35

Kozan ilçesinde bir grup vatandaş, seçmen listesinden isimlerinin sildirilmeye çalışıldığı iddiasıyla muhtar hakkında şikayetçi oldu.

İlçeye bağlı Zerdali köyü muhtar azaları Ali Efe ve Esabil Ceylan, beraberindeki yaklaşık 40 kişilik vatandaş grubuyla ilçe jandarma komutanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Muhtar azası Efe, köyde yaşayan 45-50 civarındaki kişinin seçmen listelerinde ismi olmasına rağmen, köy muhtarının bu kişilerin köyde ikamet etmedikleri iddiasıyla yaptığı başvuru üzerine jandarma tarafından tespit çalışması başlatıldığını söyledi.

Durumu anlattıkları Kaymakam Avni Oral'ın kendilerini jandarma komutanlığına yönlendirdiğini ifade eden Efe, şunları kaydetti:

"Köy muhtarı Ali Şahanalan, siyasi kaygılarla bazı isimleri sildirmek istemektedir. Bu kişiler, daha önce de köyde oy kullandı. Muhtar, bu kişilerin kendisine oy vermeyeceğini düşünmektedir. Adı geçenlerin seçmen listesinde isimlerinin silinmemesi bakımından, gerektiğinde bu kişilerin evlerinin numarasıyla tespit edilmesini ve seçmenlerin listeden silinmesini isteyen muhtar hakkında yasal işlem yapılmasını istiyoruz. Asıl, muhtar 15 yıldır köyde oturmuyor."

Köylülerden Faruk Öcal da 48 yaşında olduğunu ve doğduğundan bu yana köyde yaşadığını belirterek, çocukları ve torunlarıyla beraber seçmen listesinden çıkarılmak istendiğini, durumu şikayet üzerine evine gelen jandarmadan öğrendiğini belirtti.

Mehmet Topal ise gazetecilere elektrik ve su faturalarını göstererek "55 yaşındayım. Köyümde yaşıyorum. Elimde elektrik, su faturalarım dahi var. Benim bile kaydımı sildirmek için nüfusa bildirmişler" diye konuştu.

Azalar ve seçmenler daha sonra, yapılan işlemin usulsüz ve maksatlı olduğu gerekçesiyle cumhuriyet savcılığına giderek muhtar Ali Şahanalan hakkında şikayette bulundu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhtarın Seçmen Listesinden İsim Sildirmeye Çalıştığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement