Münir Nurettin Selçuk'a Saygı Konseri - Son Dakika
Güncel

Münir Nurettin Selçuk'a Saygı Konseri

Münir Nurettin Selçuk\'a Saygı Konseri

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu "Ustalara Saygı" konserinde bestekâr Münir Nurettin Selçuk'un eserlerinden oluşan repertuvarlarla sanatseverlerin karşısına çıktı.

31.03.2014 15:37

Münir Nurettin'in tanıtım slaydının izlenmesinin ardından konser koronun seslendirdiği Hicaz makamındaki Güftesi Yahya Kemal Beyatlı'ya ait Münir Nurettin Selçuk bestesiyle başladı: 'Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul' ardından koro Sultâniyegâh makamında bestelediği güftesi Faruk Nafiz'e ait 'Saçının telleri, göğsünde perişan yaraşır, öyle sümbüllere böyle gülistan yaraşır' adlı eseri seslendirdi.

Solist Özler Hoşgör, güftesi ve bestesi Münir Nurettin Selçuk'a ait Nihavent makamındaki 'Yâr senden kalınca ayrı, istemem yazı baharı' eseri seslendirirken; programın sunuculuğunu da yapan Cem Taşkıner, aynı makamda güftesi Faruk Nafiz Çamlıbel'e 'Bahçemde açılmaz seni görmezse çiçekler, sahil seni rüzgâr seni akşam seni bekler' adlı şarkıyı okudu. Koronun seslendirdiği 'Yok başka yerin lûtfu ne yazdan ne de kıştan; bir tatlı huzur almaya geldik Kalamış'tan' adlı eserin gazel kısmı Münir Nurettin'in sesinden izleyicilerle paylaşıldı.

Bestekâr Münir Nurettin'in Kürdili Hicazkâr eserlerinden ilki olan 'Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın, denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın''ı solist Cengiz Torun; 'Bu yıl da böyle geçti şirin sözlü sevgilim' adlı eseri koro ve 'Endülüst'e Raks'ı da solist Fatih Şen seslendirdi. Uşşak makamındaki 'Aheste çek kürekleri mehtâb uyanmasın, bir âlem-i hayâle dalan ab uyanmasın' Güftesi Yahya Kemal Beyatlı'ya Bestesi Münir Nurettin Selçuk'a ait uşşak gazeli Osman Karaca okudu. Ardından koro aynı makamda sevilen eser 'Söyle sevgili, sevgili söyle' ve Segâh makamında dillerden düşmeyen 'Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç, bu son fasıldır ey ömrüm, nasıl geçersen geç' adlı eseri okurken; salonu dolduran izleyiciler de bu şarkıya eşlik etti.
Rast makamında Güftesi Veliyüddin oğlu Ahmet Paşa'ya ait 'Gül yüzünde göreli zülfü semen say gönül' adlı eserin ardından İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu solistlerinden Faik Doğan segah makamındaki sevilen eser 'Ölürsem yazıktır sana kanmadan'ı başarıyla seslendirdi. TRT Gençlik Korosu solistlerinden Tolga Şekerci de hüzzam makamındaki 'Söyleme bilmesinler bu aşkın bittiğini' adlı eserle konsere renk kattı. Konser Munir Nurettin Selçuk'un birbirine bağlı iki mahur eseri İnegöl Belediyesi ve İznik Belediyesi korolarının ortak seslendirmesi ile son buldu: 'Aşıka Bağdat sorulmaz ufukları aşar gider' ve 'Otomobil uçar gider, ömrüm gibi geçer gider' dedi.
Konserin ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, usta sanatçı Münir Nurettin Selçuk'un eserlerinin usta sazlar, usta koro ve usta şef ile başarıyla seslendirildiğini; usta izleyicilerin de eserlere katılarak renk kattığını aktardı. Şahin, İnegöl Belediyesi korolarının önümüzdeki aylarda da konserlerinin süreceğini sözlerine ekledi.

Program sonunda ayrıca, İznik Belediye Korosu üyeleri tarafından Şef Diler Yalaza'ya İznik çinisi hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Münir Nurettin Selçuk'a Saygı Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement