Muş'ta 2 bin 700 paket gümrük kaçak sigara ele geçirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince terör örgütlerinin finans kaynaklarından biri olan gümrük kaçağı sigaraların, başka illere geçişinin ve satışının önüne geçmek amacıyla çalışma yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Farklı tarihlerde durdurulan, iki kişinin içinde bulunduğu araçta yapılan aramada, özel olarak hazırlanmış zula diye tabir edilen gizli bölmelerde, 2 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara, ayrıca bir kişinin daha kullanmış olduğu araç içerisinden yapılan aramada 200 paket gümrük kaçağı sigara olmak üzere 2 bin 700 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir.
Her 3 kişinin hakkında da 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet Suçundan yasal işlem yapılmıştır. Şüphelilerin biri çıkarıldığı adli mercilerce adli kontrol şartıyla serbest kalırken, diğer 2 şüpheli ise savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest kalmışlardır."
Açıklamada, kentte her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelenin sürdürüleceği vurgulandı.
Son Dakika › Güncel › Muş'ta Kaçak Sigara Operasyonu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.