Muş'ta meydana gelen depremin merkez üssü olan Tüten köyünde, vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor.
Merkez üssü, Muş'a 45 kilometre uzaklıkta bulunan 15 haneli, 150 nüfuslu Tüten köyü olan 5,1 büyüklüğündeki deprem, köyde korku ve paniğe yol açtı.
Depremin ardından evlerinden çıkan vatandaşlar, geceyi araçlarının içinde ve evlerinin önünde geçirirken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de kısa sürede köye ulaştı.
Yapılan incelemenin ardından köyde herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını tespit eden ekipler, valilik bünyesinde oluşturulan kriz merkezine köydeki son durumla ilgili bilgi aktardı.
Deprem olduğu esnada büyük panik yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, evlerine girmeye korktuklarını ve yeni bir deprem ihtimaline karşın geceyi dışarıda geçireceklerini söyledi.
Bu arada, Türk Kızılayı tarafından bölgeye gönderilen yardım malzemelerinin köye ulaştığı ve dağıtımına başlandığı öğrenildi. - Muş
Son Dakika › Güncel › Muş'taki Deprem - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.