Müslüm Gürses'in Doktoru: Kaybedebiliriz (2) - Son Dakika
Güncel

Müslüm Gürses'in Doktoru: Kaybedebiliriz (2)

Müslüm Gürses\'in Doktoru: Kaybedebiliriz (2)

Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, Müslüm Gürses'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

01.03.2013 12:45

Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, Müslüm Gürses'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Şener, "Makine desteğiyle yaşamını sürdürüyor. Beyin ölümü gerçekleşmiş değil"dedi. Hastaneye gelen Müslüm Gürses'in eşi Muhteren Nur da gözyaşlarını tutamadı.

Dr. Şener, Gürses'in yoğun bakımdaki tedavisini devam ettiğini ancak durumunun kritik olduğunu her an kaybedebileceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Müslüm beyle ilgili olarak son günlerde olan durumundan farklı bir durum yok. Genel durumu iyi değil. İyiye gitmiyor. Uzun süren bir yoğun bakım sürecini beraber yaşadık. Halen yoğun bakımda. Makine desteğiyle birlikte hayatını sürdürmekte. Genel durum itibariyle iyi değil. Kaybedebiliriz. Ancak şu anda bir beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Genel durum itibariyle geçen süreci de düşünürsek durumunun iyi olmadığını ve özellikle son günlerde iyiye gitmediğini görüyoruz. Kaybedebiliriz, bu risk oldukça yüksek. Ama şu anda makinelerin desteğiyle hayatını sürdürmekte."

"MAALESEF ARZU ETTİĞİMİZ İYİLEŞMEYİ SAĞLAYAMADIK"

Bir gazetecinin "Hangi organlarında sorun var?" şeklindeki sorusuna doktor Deniz Şener, "Akciğer sorunumuz tam olarak çözülemedi. Akciğer makinesiyle solunum desteği yapıyoruz. Kanını oksijenlendirerek, bu özel bir makine, onun sayesinde akciğerlerin görevini makineyle sürdürüyoruz. Kolunu bacağını oynatıyor. Ancak bilinci yerinde değil. Solunum desteğini sürdürüyoruz. Tedavisi yoğun bakım şartlarında devam etmekte" diye cevap verdi.

"Menajerinin verdiği bilgiye göre beyin ölümü gerçekleştiği söyleniyor?" şeklindeki soruya ise Şener, "Beyin ölümü için kriterler vardır. Bu kriterler içerisinde beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Ama bulgularımız, genel durumunun kötü olması nedeniyle böyle bir algılama ve değerlendirme yapılmış olabilir" yanıtını verdi.

"Sanatçının durumunu kritikleştiren enfeksiyon kapması mıdır yoksa başka bir sebep mi var?' şeklindeki soru üzerine Deniz Şener, "Uzun süren bu yoğun bakım süreci içersinde pek çok komplikasyonla uğraştık. Böbrek yetersizliği, karaciğer yetersizliği, akciğerlerindeki sorunlar, uzun sürecin getirmiş olduğu enfeksiyonlar. Vücut direnci nedeniyle uygulanan tedaviye rağmen bir problemi çözdük başka bir sorun çıktı. dolayısıyla yapılacak tıbbi tedavi olarak yapılması gereken her şey sonuna kadar yapıldı. Ancak kişinin direnciyle ilgili. Maalesef arzu ettiğimiz iyileşmeyi sağlayamadık" dedi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE GELDİ

Çıkan haberler üzerine Gürses'in eşi Muhterem Nur da hastaneye geldi. Ağladığı görülen Nur, girişte basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müslüm Gürses'in Doktoru: Kaybedebiliriz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement