Müslüm Gürses'in Sağlık Durumu - Son Dakika
Güncel

Müslüm Gürses'in Sağlık Durumu

Müslüm Gürses\'in Sağlık Durumu

Müslüm Gürses'in Doktoru Deniz Şener, sanatçı Müslüm Gürses'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

01.03.2013 11:46  Güncelleme: 12:01

Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, sanatçı Müslüm Gürses'in sağlık durumuna ilişkin, sanatçının yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü belirterek, "Makine desteğiyle hayatını sürdürmekte. Genel durumu iyi değil, kaybedebiliriz. Beyin ölümü gerçekleşmiş değil" dedi.

Şener, hastanede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Müslüm Gürses'in, son günlerdeki sağlık durumundan farklı bir durumu olmadığını belirterek, genel durumunun iyiye gitmediğini söyledi.

Uzun süren yoğun bakım sürecinin yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini belirten Şener, "Gürses, halen yoğun bakımda. Makine desteğiyle hayatını sürdürmekte. Genel durumu iyi değil, kaybedebiliriz. Beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Genel durum itibariyle geçen süreci de düşünürsek, durumunun iyi olmadığını, özellikle son günlerde, iyiye gitmediğini görüyoruz. Kaybedebiliriz, bu risk oldukça yüksek" bilgisini verdi.

Şener, "Sanatçının hangi organlarında sorun var-" sorusunu, akciğer sorununun tam olarak çözülemediğini ifade ederek, "Akciğer makinesiyle solunum desteği yapıyoruz. Kanını oksijenlendirerek, bu özel bir makine, onun sayesinde akciğerlerin görevini makineyle sürdürüyoruz. Kolunu, bacağını oynatıyor, ancak bilinci yerinde değil. Solunum desteğini sürdürüyoruz. Tedavisi yoğun bakım şartlarında devam etmekte" diye yanıtladı.

Müslüm Gürses'in menajerinin "sanatçının beyin ölümünün gerçekleştiği" yönündeki açıklamalarına ilişkin soru üzerine Şener, beyin ölümü için bazı kriterlerin gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, şu anda bu kriterlerin henüz gerçekleşmediğini söyledi. Şener, "Ama bulgularımız, genel durumunun kötü olması, kötüye gidiyor olması nedeniyle böyle bir algılama, değerlendirme yapılmış olabilir" dedi.

Şener, uzun süren yoğun bakım sürecinde pek çok komplikasyonla uğraştıklarını anlatarak, "Böbrek yetersizliği, karaciğer yetersizliği, akciğerlerindeki sorunlar, uzun sürecin getirdiği enfeksiyonlar, vücut direnci nedeniyle uygulanan tedaviye rağmen bir problemi çözdük, bir başkası çıktı. Tıbbi tedavi ve teknik imkan olarak yapılması gereken her şey sonuna kadar yapıldı. Ama tedaviler ve uyguladığınız yöntemler, kişinin direnci ve vücudun verdiği cevapla da ilişkili. Maalesef arzu ettiğimiz iyileşmeyi sağlayamadık" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur ile bazı sanatçı dostları da hastaneye geldi. Nur, hastaneye girerken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Muhabir: Alptekin Soykan/ Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müslüm Gürses'in Sağlık Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement