Mutlu Aile Projesine İGM'den Destek - Son Dakika
Güncel

Mutlu Aile Projesine İGM'den Destek

Mutlu Aile Projesine İGM\'den Destek

Bursa Beyazay Derneği tarafından gerçekleştirilen " Mutlu Aile Projesi'ne İGM'den 25 Bin TL destek verildi.

29.11.2013 15:30

Türkiye Beyazay Derneğinin Bursa Valiliği İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve il Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa gerçekleştirilen yaklaşık 150 Bin TL bütçeli Mutlu Aile Projesi Dernek Başkanı Zafer Hıdıroğlu tarafından İl Genel Meclisi Olağan toplantısında Meclis Üyelerine anlatıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı 22. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu Beyazay Derneği Türkiye içinde 59 şubesi 6 tane dış temsilciliği toplamda 65 şubesi olan uluslar arası ve kamu yararına olan bir dernek, kuruluşumuzdan bu güne kadar bir çok projeyi hayata geçirdik bunlardan bir tanesi de Bursa İl Genel Meclisinin katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz Mutlu Aile Projesidir. İl Özel İdaresinden verilen yaklaşık 25 Bin TL ile 700 engelli ve ailesini bir ay boyunca Gemlik Kumla Karacaali tesislerinde kamp yapma imkanı bulmuştur. Engelli ailelerinin bir çok sorunları var onların azda olsa sorunlarından uzaklaştırmak ve uzmanların kontrolünde tatil yaptırmak onların sorunlarıyla ilgilenmek bizlerin ana görevidir dedi . Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı engelliler konusunda devletimiz ve sivil toplum örgütlerimiz geçmişe göre artık daha duyarlı ve daha fazla işler yapılıyor ama öncelikle ailelere moral desteği vermemiz gerekiyor çünkü engelli çocuğa sahip anneler ve babaların psikolojilerinin ve ruh hallerinin çok iyi olması gerekiyor bu konuda mutlaka kamuoyu oluşturmamız gerekiyor dedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik"Engelli çocuklara sahip ailelerimize daha fazla özen gösterilmesi gerekiyor, Beyazay Derneği bu bağlamda çok olumlu bir projeye imza atmıştır bizlerde İl Genel Meclisi kararıyla Özel İdare olarak destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir engelli ailelerin yaşamlarını kolaylaştırarak aile bireylerinin engelli ile birlikte yaşam kalitesinin artırılması hedefi doğrultusunda sosyal hayata katılımı ve fırsat eşitliğinin gerçekleştirilmesine yönelik eğitimlerin verilmesi ve bilgilendirilmesi daha sağlıklı bir toplum yapısının oluşturulması sonucu hedeflenen eşit yaşam koşullarının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacı doğrultusunda Bursa İl Genel Meclisi olarak Bursa Beyazay Derneğimize yardımda bulunduk ve engelli kardeşlerimize ailelerine yapılan hizmeti görünce de gurur duyduk dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mutlu Aile Projesine İGM'den Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement