Müyesser Yıldız'ın "Virüs Çetesi" İddiası Araştırılacak - Son Dakika
Güncel

Müyesser Yıldız'ın "Virüs Çetesi" İddiası Araştırılacak

Müyesser Yıldız\'ın "Virüs Çetesi" İddiası Araştırılacak

"Oda TV Davası"nın tutuklu sanığı Gazeteci Yıldız, kendilerine yöneltilen suçlamaların ana dayanağı olan belgelerin bir "virüs çetesi" tarafından bilgisayarlara yüklendiğini savunurken, gereğinin yapılmasını talep etti.

30.01.2012 09:17

"Oda TV Davası"nın tutuklu sanığı Gazeteci Müyesser Yıldız, kendilerine yöneltilen suçlamaların ana dayanağı olan belgelerin bir "virüs çetesi" tarafından bilgisayarlara yüklendiğini savunurken, gereğinin yapılmasını talep etti "Oda TV Davası"nın tutuklu sanığı Gazeteci Müyesser Yıldız, kendilerine yöneltilen suçlamaların ana dayanağı olan belgelerin bir "virüs çetesi" tarafından bilgisayarlara yüklendiğini savunurken, gereğinin yapılmasını talep etti. Bunun üzerine davanın 27 Ocak günü yapılan duruşmasında Mahkeme Başkanı, "Sizin bu iddianızı araştırmak görevimiz. Sonuna kadar gidileceği hususunda şüpheniz olmasın." dedi.

Edinilen bilgiye göre, "Oda TV Davası"nın tutuklu sanığı Gazeteci Müyesser Yıldız, 4 Ocak günü yapılan duruşmada, iddianameyi senaryoya benzetirken, kendilerine yöneltilen suçlamaların ana dayanağı olan dijital belgelerin, "Nuri Alço benzeri bir virüs çetesi" tarafından bilgisayarlara yüklendiğinin "üç üniversite ile bir ABD Adli Bilişim kuruluşu tarafından" rapora bağlandığını ifade etti ve bu çete hakkında suç duyurusunda bulundu.

16. Ağır Ceza Mahkemesi ise 5 Ocak günü verdiği ara kararında tüm sanıkların tutukluluklarının devamına hükmetti. Mahkeme, Yıldız'ın bu suç duyurusu talebini de reddederken suç duyurusunun Cumhuriyet Başsavcılığına yapılabileceğini bildirdi.

Bunun üzerine gazeteci Müyesser Yıldız 23 Ocak günkü duruşmada bir dilekçe vererek, mahkeme başkanlığına 04 Ocak'taki talebini yeterince anlatamadığı düşüncesiyle durumu açıkladı ve talebini tekrarlayarak "Beni suikastçilerimizle birlikte yargılamanızı talep ediyorum." dedi.

Müyesser Yıldız'ın bu ısrarlı talepleri üzerine davanın 27 Ocak günü yapılan duruşmasında sanık Hanefi Avcı'nın da virüslü olduğunu savunduğu belgelerle ilgili gereğinin yapılmasını istemesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci "İddia edildiği gibi görevi kötüye kullanma ve komplo varsa biz sonuna kadar gideceğiz. İlgili dosyaları sizlerin üniversitelerden aldığınız raporlarla birlikte TÜBİTAK'a göndereceğiz. Sizin bu iddianızı araştırmak görevimiz. Sonuna kadar gidileceği hususunda şüpheniz olmasın" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Müyesser Yıldız'ın 'Virüs Çetesi' İddiası Araştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement