Müzayedede Bir "İlk" - Son Dakika
Güncel

Müzayedede Bir "İlk"

Müzayedede Bir "İlk"

Osmanlı’nın ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait çok değerli eserler, Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilecek müzayedede bedelsiz olarak satışa sunulacak.

19.06.2014 13:23

Osmanlı'nın ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait çok değerli eserler, Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilecek müzayedede bedelsiz olarak satışa sunulacak. 21 Haziran Cumartesi günü saat 17.00'de yapılacak müzayedede satılacak eserler, açılış fiyatı belirtilmeden teklif usulü arttırma ile satılacak.

İlk kez bu tür bir uygulama ile müzayede düzenleyeceklerini söyleyen Çukurcuma Kültür ve Sanat Evi'nin sahibi Muzaffer Gültekin, amaçlarının antikaya hak ettiği değeri vermek ve kamuoyunda antikaya ilgiyi arttırmak olarak belirtiyor. Gültekin, müzayede ile ilgili olarak, " Çırağan Sarayı'nda geçtiğimiz ay düzenlediğimiz müzayedemizde 30 parça eseri bedelsiz, teklif usulü açık attırmayla sattık. İlgi muhteşemdi. Bu ilgiyi canlı tutabilmek için müzayededeki tüm eserleri bedelsiz olarak satışa sunuyoruz ve ilk kez kendi mekanımızda bir müzayede yapıyoruz" dedi.

107 PARÇA SATIŞA SUNULACAK

Yalnızca özel davetlilerin ve koleksiyonerlerin katılımıyla gerçekleştirilecek müzayedede satılacak eserler arasında, 19. yüzyıl Osmanlı dönemine ait eserler, Osmanlı ve Avrupa dönemi mobilyalar, Osmanlı saray giysileri, ustaların elinden çıkmış hat sanatının nadide parçaları, karaflar, gece sürahileri, tespihler, kılıçlar, bohem şişeler, el yazması Kuran-ı Kerim ve yemek takımları yer alıyor. Sedef kakmalı sandık, Mahmut Celalettin ve Halim Özyazıcı gibi ünlü ustaların hat eserleri, fildişi ve bağa işlemeli mücevher kutuları, Beykoz cam eserleri, İznik sürahileri, Osmanlı nargileleri ve Osmanlı tuğralı eserlerin de aralarında olduğu 107 parçalık müzayedeye, özellikle koleksiyonerlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Eserleri müzayededen önce görmek isteyenler Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'ni ziyaret edebilirler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Müzayedede Bir 'İlk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement