Müze Gibi Köy Evi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Müze Gibi Köy Evi

Müze Gibi Köy Evi
03.12.2013 14:02  Güncelleme: 17:00

Sivas Gölova'da yaşayan 73 yaşındaki Süleyman Uçar, bugüne kadar biriktirdiği eski eşyaları evinin bir bölümünde sergilemeye başladı.

İlçeye bağlı Çobanlı köyünde çiftçilikle uğraşan 5 çocuk babası Süleyman Uçar, eski eşyaları biriktirmeye merak sardı. Gerek babasından kalan, gerekse çeşitli yerlerde bulduğu eski eşyaları satın alarak biriktiren Uçar, köydeki evinin bir bölümünü müze gibi düzenledi.

Aralarında Osmanlı dönemlerinden kalan bazı parçaların da bulunduğu eski eşyalar arasında süvari kılıcı, geri tepmesiz tabanca gibi eserler dikkat çekti. Çoğunluğunu bakırdan yapılma mutfak malzemelerinin oluşturduğu 200 parçadan oluşan eski eşyaları büyük bir merakla biriktirdiğini anlatan Uçar, ''Yıllardan beri eski eşyalara karşı merakım vardı. Bulduğum her şeyi biriktirdim. Evimi müzeye çevirme hayalim vardı. Bu eşyalar sayesinde kendi çapında bir müzem oldu. Kültürümüze sahip çıkmak adına böyle bir şey yapmak istedim. Evimize gelenler bu bölümü ilgiyle inceliyorlar.'' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müze Gibi Köy Evi - Son Dakika


Advertisement