Müzeyyen Senar'a Saygı Gecesi - Son Dakika
Güncel

Müzeyyen Senar'a Saygı Gecesi

Müzeyyen Senar\'a Saygı Gecesi

Yaşayan Efsane Müzeyyen Senar'a saygı gecesi muhteşem geçti.

17.04.2012 13:06

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü uhdesinde Radyo Alaturka'nın organizasyonuyla "80. sanat yılında Müzeyyen Senar'a saygı konseri" 15 Nisan Pazar akşamı CRR'de gerçekleşti.

Bine yakın musikisever, "Yaşayan Efsane Müzeyyen Senar" için 15 Nisan Pazar akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir araya geldi.

Sanatkârın kendi sesinden bir taş plak dinletisi ve hayatından kesitlerin yansıtıldığı barkovizyon gösterisi ile başlayan görkemli gece, genç neslin en iyi seslerinden Eda Karaytuğ ve Bekir Ünlüataer'in seslendirdikleri Türk Müziği eserleriyle devam etti.

Programın ikinci bölümünde, gecenin hazırlanmasında emeği geçen; Radyo Alaturka'ya, Cumhuriyet'in Divası Müzeyyen Senar" kitabının yazarı Radi Dikici'ye ve Yavuz Burç Plakçılık adına Yavuz Asöcal'a plaketlerini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Şevket Demirkaya verirken, Müzeyyen Senar adına ayrıca hazırlanan bir plaket, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Prof. Dr. Erman Tuncer tarafından kızı Feraye Işıl'a takdim edildi.

Türk Musikisi'ne 80 yıl süreyle emek vermiş yaşayan efsane Müzeyyen Senar'a Saygı Konseri'nde dev sanatçılar; Kamuran Akkor, Yaşar Özel ve Mustafa Sağyaşar da sahneye çıkarak gece ile ilgili duygularını paylaştı. Konseri izleyenler arasında, TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt, Gazeteci, Yazar Fehmi Koru, Dr. Zeynel Abidin Erdem, Bestekâr Zeynettin Maraş, THY Yönetim Kurulu Başkanı gibi önemli isimler de vardı.

Unutulmaz gece, Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl'ın sanatçılarla birlikte seslendirdiği Feraye türküsü ve Ormancı ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement