Myanmar'da Şiddet - Son Dakika
Güncel

Myanmar'da Şiddet

Yer değiştirmeleri istenen Rohingyalar ile polis çatıştı.3 kadın öldü.

05.06.2013 12:18

Myanmar'ın güneybatısındaki Rakhine (Arakan) eyaletinde yaşayan Müslüman azınlık ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 kadının yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bir polis yetkilisi, Parein köyünde güvenlik güçleri ile yer değiştirmeleri istenen Rohingyalar arasında çatışma çıktığını, 3 kadının vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Arakan eyaletindeki gelişmeleri duyurmak için kurulan "Rohingya Blogger" sitesi ise çatışmada 4 kadının polis tarafından öldürüldüğünü, 5 kişinin ise yaralandığını ileri sürdü.

Geçen yıl Arakan eyaletinde Budistler tarafından düzenlenen saldırılarda çoğu Müslüman yaklaşık 200 kişi yaşamını yitirmişti. Yüzlerce ev ve iş yerinin ateşe verildiği çatışmalar nedeniyle 125 binden fazla kişi bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Myanmar hükümetinin vatandaşlık statüsü tanımadığı onbinlerce Müslüman, çeşitli yerlerdeki derme çatma kamplara yerleşmişti. - Yangon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Myanmar'da Şiddet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement