Nağmedar İki Sanatkarı Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Nağmedar İki Sanatkarı Ağırladı

Nağmedar İki Sanatkarı Ağırladı

Nağmedâr bu hafta baba ve oğul iki sanatkârı ağırlayarak manidar bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

11.02.2013 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemani Kemal Demir ile oğlu Neyzen Ali Özkan Demir'in icra ettiği dinletide Nağmedâr musiki severlerle doldu, taştı.

Merkezefendi'nin mistik mekânı Nağmedâr'da, baba Kemani Kemal Demir ve oğul Neyzen Ali Özkan Demir'in icra ettiği "Keman ve Ney" dinletisi musiki severleri muhabbet ve musikiye doyurdu. Yağmurlu havaya rağmen yaklaşık yüz elli kişinin katıldığı programda, Nağmedâr'a sığmayan dinleyicilerin bir kısmı musiki şölenini ayakta dinlediler.

Emekli TRT Sanatçısı olan ve yüzlerce öğrenci yetiştiren Kemani Kemal Demir ve müzisyen bir babanın oğlu olması hasebiyle musiki muhabbetlerinde büyüdüğünü ve tasavvuf musikisinin kıymetli enstrümanı Ney'e gönül verdiğini belirten Neyzen Ali Özkan Demir'in birlikte icra ettiği besteler dinleyicileri mest etti.

Dinleti boyunca Suphi Ziya Özbekan'ın Muhayyer eseri "Titrer Yüreğim", Hammamizade İsmail Dede'nin Sultanîyegâh Ağır Saz Semaisi "Nihan Etdim Seni Sinemde Ey", Kanuni Hacı Arif Bey'in Sultanîyegâh Saz Semaisi, Neyzen Salih Dede'nin Acem Aşiran Peşrevi, İsmail Hakkı Bey'in Acem Kürdi Saz Semaisi, Sadi Işılay'ın Muhayyer Kürdi Saz Semaisi, Ömer Altuğ'un Nihavend Saz Semaisi eserlerinin keman ve ney ikilisinin muhteşem uyumuyla icra edildi.

Oğlu ile icra ettiği son bestenin ardından dinleyicilerin kendilerini ayakta alkışladığını gören Kemani Kemal Demir, Bestekar Mesut Cemil Bey'in Nihavend Saz Semaisi eserini kemanı ile solo olarak icra ederek dinleyicilere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nağmedar İki Sanatkarı Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement