Nakil Karaciğerle Hayata Tutundular - Son Dakika
Güncel

Nakil Karaciğerle Hayata Tutundular

Nakil Karaciğerle Hayata Tutundular

Adana'da siroz hastası oldukları için karaciğer yetmezliği sorunu yaşayan iki kişiye Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde karaciğer nakli yapıldı.

29.03.2014 09:18

Adana'da siroz hastası oldukları için karaciğer yetmezliği sorunu yaşayan iki kişiye Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde karaciğer nakli yapıldı.

Bir süre önce siroz hastası olan Süleyman Karadağ ile emekli Salim Yıldırım karaciğer yetmezliği yaşadıkları için Balcalı Hastanesi'ne başvurdu. Hastaneye yatırılan iki kişiye de üniversitede kadavradan nakil yapmaya karar verildi. Operasyonları Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü ve Yrd. Doç. Dr. Atılgan Tolga Akçam gerçekleştirdi. Ülkü, "Her iki hastamız da nakil bekleyen Hepatit B'ye bağlı siroz hastasıydı. Yapılan nakiller sonrası da her iki hastamızın da sağlık durumu çok iyi. Ateş düştüğü yeri yakar. Organ bağışı çok önemli. Herkes duyarlı olmalı" dedi.

Karaciğer nakli yapılan Süleyman Karadağ, 2004'ten beri organ beklediğini, organ bağışı haberini aldığında çok sevindiğini anlatarak, "Sevinçten havalara attım kendimi. Başarılı bir operasyon oldu. Kendimi dört dörtlük hissediyorum. Yeni doğan bebek gibiyim. Sıfır araba gibiyim" diye konuştu. Evli ve 3 çocuk babası Salim Yıldırım da, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu kaydetti.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ndeki Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağlı Karaciğer Nakli Merkezi'ni kuran ve yaşamını organ nakillerine adayan Prof. Dr. Haluk Demiryürek, 18 Ekim 2013'te akciğer kanserine yenik düşerek 58 yaşında hayatını kaybettiği için bir süredir nakiller durmuştu. Ancak Demiryürek'in asistanları olan Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü ve Yrd. Doç. Dr. Atılgan Tolga Akçam'ın bu nakilleri yapmasıyla uzun bir süreden sonra nakil yeniden başladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nakil Karaciğerle Hayata Tutundular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement