Nasa Dünyadan 400 Kilometre Uzakta 'Oda' Kuruyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Nasa Dünyadan 400 Kilometre Uzakta 'Oda' Kuruyor

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Nasa Dünyadan 400 Kilometre Uzakta \'Oda\' Kuruyor
 Güncelleme: 

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), geçen ay SpaceX ile uzaya gönderdiği BEAM (Bigelow Genişletilebilir Faaliyet Modülü) adlı şişirilebilir yaşam kapsülünün kapağını açtı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), geçen ay SpaceX ile uzaya gönderdiği BEAM (Bigelow Genişletilebilir Faaliyet Modülü) adlı şişirilebilir yaşam kapsülünün kapağını açtı.

DÜNYADAN 400 KİLOMETRE UZAKTA

Astronot Jeffrey Williams'ın uzay istasyonundaki havanın yavaşça içine dolması için supabını açtığı kapsül, dünyadan yaklaşık 400 kilometre uzakta şişmeye başladı.

16 METREKÜP HACİME ULAŞACAK

Uzay istasyonuna sabitlenmiş 2,3 metre çapında ve 1,5 metre derinliğindeki BEAM hava ile şişerek 16 metreküp hacme ulaşacak.

KAPSÜL ASTRONOTLARA YENİ YAŞAM ALANI SUNACAK

Robert Bigelow tarafından kurulan Bigelow Aerospace şirketinin ürettiği kapsülün, astronotlara yeni yaşam alanı sunması bekleniyor.

İKİ YIL BOYUNCA UZAY İSTASYONUNA SABİTLENMİŞ OLARAK KALACAK

Williams ve mürettebatı gelecek haftaya kadar BEAM'nin içine girmeyecek, kapsül 2 yıl süresince uzay istasyonuna sabitlenmiş şekilde duracak.

17,8 MİLYON DOLARA MAL OLDU

NASA, uzay istasyonunda şişirilebilir-yaşam kapsülünü denemesi için North Las Vegas şirketine 17,8 milyon dolar ödedi.

Kaynak: AA