New York Belediye Başkanı Kente "Cömert" Davranmış - Son Dakika
Güncel

New York Belediye Başkanı Kente "Cömert" Davranmış

New York Belediye Başkanı Kente "Cömert" Davranmış

Blomberg, 12 yıllık belediye başkanlığı döneminde New York için cebinden yaklaşık 650 milyon dolar harcama yapmış Blomberg, sembolik olarak 1 dolar maaş alıyor.

30.12.2013 14:40

ABD'nin New York kentinde üst üste 3 dönem belediye başkanlığı yapan milyarder Michael Bloomberg, şehir için kendi cebinden 650 milyon dolar harcama yapmış.

New York Times gazetesinin resmi belgeler, veriler ve diğer kayıtlar üzerinde yaptığı inceleme, belediye başkanının 12 yıllık görev süresi boyunca kent için kendi cebinden 650 milyon dolar harcama yaptığı gösterdi.

Gazetenin haberinde tropik balıkları çok sevdiği bilinen ve başkanken belediye binasına iki büyük akvaryum yaptıran Bloomberg, akvaryumların haftalık temizliği için 12 yılda yaklaşık 62 bin 400 dolar, ayrıca kampanya bağışlarına 23 milyon dolar harcadı.

Ünlü ekonomi dergisi Forbes'e göre 27 milyar dolarlık bir servete sahip Bloomberg, göreve geldiği 2002'den bu yana şehirdeki ünlü Metropolitian Müzesi'ne de 30 milyon dolar yardım yaptı. Haberde, bunların Bloomberg'in görevi başındayken kendi bütçesinden yaptığı harcamalardan bazıları olduğu belirtildi.

Belediye başkanı maaşı yıllık 1 dolar alan Bloomberg'in, silah kontrolü ve önem verdiği diğer meseleler için de cömertçe harcamalar yaptığı biliniyor.

Bloomberg'in görev süresi salı gece yarısı sona eriyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel New York Belediye Başkanı Kente 'Cömert' Davranmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement