Nijerya'da Öldürülen 4 Boko Haram İntihar Eylemcisi - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da Öldürülen 4 Boko Haram İntihar Eylemcisi

Nijerya\'da Öldürülen 4 Boko Haram İntihar Eylemcisi

Militanların üzerlerindeki patlayıcıların askerlerin açtığı ateş sonucu patlaması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

01.04.2014 22:16

Nijerya'nın Maiduguri kentinde intihar saldırısı girişimde bulunan 4 Boko Haram militanının üzerlerindeki patlayıcıların askerlerin açtığı ateş nedeniyle infilak etmesi sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.

Nijerya ordusundan yapılan açıklamada, Maiduguri-Damboa karayolundaki dev bir benzin istasyonuna yönelik büyük bir intihar saldırısı yapmayı planladığı sanılan militanların bu girişimi bir istihbaratı değerlendiren Nijerya ordusunca engellenmesine karşın, militanların üzerlerindeki patlayıcıların infilak etmesinin önüne geçilemediği belirtildi.

AA'ya konuşan Nijerya ordu sözcüsü Chris Olukolade, patlamada ölen ve yaralanan sivillerin sayısını belirleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Gelen bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerinin, el yapımı patlayıcılar yüklü araçlar içinde bulunan 4 militandan 3'üne ateş açtığını anlatan Olukolade, araçların yanı sıra militanların vücutlarına da bağlı bulunduğu sanılan patlayıcıların, açılan ateş sonucu infilak ettiğini kaydetti. Amaçlarının saldırganları öldürmek değil gözaltına almak olduğuna işaret eden Olukolade, ancak intihar eylemini düzenlemeye kararlı militanların güvenlik aramasına direnmeleri sonucu askerlerin ateş açmak zorunda kaldığını ifade etti.

Olukolade daha önce AA'ya yaptığı açıklamada, intihar saldırısı girişiminde bulunan 4 militanın öldürüldüğünü, 5 askerin de olay sırasında yaralandığını bildirmişti.

Bölgede bulunan AA muhabirine konuşan bölge sakini Mustafa Abba-Aci, patlamalar sonucu bölgedeki bir çit ile Peace FM adlı bir radyo istasyonuna ait binalarda hasar meydana geldiğini belirtti. Abba-Aci, etrafta yanmış halde çok sayıda ceset bulunduğunu kaydetti.

Olayın ardından bölgeyi kordon altına alan polis, görevlilerin patlama kurbanlarının cesetlerine ulaşabilmesi amacıyla olayın meydana geldiği yolu ulaşıma kapattı.

Boko Haram örgütünün 25 Mart'ta yine Maiduguri'de düzenlediği intihar saldırısında da iki intihar eylemcisinin yanı sıra 5'i polis 8 kişi hayatını kaybetmişti. Boko Haram militanlarının son zamanlarda, çok sayıda militan kaybına neden olan Nijerya ordusuna yönelik saldırılar yerine intihar saldırılarını tercih ettikleri görülüyor. - Lagos

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Öldürülen 4 Boko Haram İntihar Eylemcisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement