Nijeryalı Validen Devlet Başkanına "Soykırım" Suçlaması - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Nijeryalı Validen Devlet Başkanına "Soykırım" Suçlaması

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Devlet Başkanlığı, Adamawa Valisi Nyako'nun "soykırım" suçlamasına tepki gösterdi.

Nijarya Devlet Başkanlığı, Adamawa Eyaleti Valisi Murtala Nyako'nun "Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın Müslümanların yoğun olarak yaşadığı kuzey bölgelerde soykırıma giriştiğine" dair suçlamasına tepki gösterdi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Doyin Okupe, Nyako'nun açıklamasını "utanç verici, dar görüşlü ve bölücü" diye niteleyerek, valinin suçlamalarının "cehalet ve vatansever olmayan eğilimlerin yansıması" olduğunu kaydetti.

Nyako, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ı, ülkenin Müslümanların yoğun yaşadığı kuzey kesiminde "soykırım" yapmakla suçlamış, kuzey eyaletlerinin valilerine gönderdiği mesajda, kuzeydoğuda şiddetin büyük kısmının failinin Boko Haram militanları değil, milisler ve askerler olduğunu ileri sürmüştü.

Nyako, " Nijerya'nın kuzeyindeki tam teşekküllü soykırım" başlıklı mesajında, "Hükümetin kanlı katillerinin ve canilerinin işlediği kitlesel cinayetler ortada ama bu cinayetler Boko Haram'ın üzerine atılıyor" demişti. - Ankara

Kaynak: AA