Nilüfer'de Oyun Parkı Alanı Restorant Oldu - Son Dakika
Güncel

Nilüfer'de Oyun Parkı Alanı Restorant Oldu

Nilüfer\'de Oyun Parkı Alanı Restorant Oldu

İmar Planı uygulaması sonrası, DOP'dan elde edilen arazilerin, Nilüfer Belediyesi tarafından şahıslara sembolik ihalelerle kiralanması uygulaması devam ediyor.

07.08.2012 11:41  Güncelleme: 11:42

İmar Planı uygulaması sonrası, düzenleme ortaklık paylarından (DOP) elde edilen arazilerin, Nilüfer Belediyesi tarafından şahıslara sembolik ihalelerle kiralanması uygulaması devam ediyor. Ataevler'de Ali Karasu İlköğretim Okulu yanında oyun parkı ve otopark olarak mahallelinin kullandığı 8 bin metrekarelik alan 200 metre karelik alanı kiralayan bir işletmeci tarafından çevrilerek cafe ve restoran yapıldı.

Ataevler Mahalle sakinleri, kafe restoran inşaatının yapımı sırasında, hiçbir ruhsat levhası görmediklerini, sadece belediye oyun parkı tabelası altında yapılan tesisin, etrafındaki yaklaşık 8 bin metrekare alanın ağaçlarla çevrilerek, sadece restorana gelenler tarafından kullanılabildiğini söylediler. Okul öğrencileri ise, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a mektup göndererek oyun alanlarının gasp edildiğini öne sürdü.

Nilüfer Belediyesi'ni kamunun kullanması gereken yaklaşık 30'dan fazla yeri haksız kiralama ihaleleri ile, restoran, kafe, lunapark, buz pisti gibi tesis yapılması için kiraladığından mahkemeye vermeye hazırlanan Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Fusün Uyanık, bu konuda Maliye Bakanlığı Hazine Genel Müdürlüğü adına işlem yapmakla sorumlu olan Defterdarlık ile, şikayet hakkı bulunan siyasi partileri göreve davet etti.

Konunun planlama bakımından teknik tarafı oldukları için ilk olarak Nilüfer Belediyesi'nin faaliyet gösterdiği Orhaneli Yolu Kavşağı'ndaki belediye hizmet binası alanının müteahhite kullandırılmasına ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını ve mahkemenin sürdüğünü belirten Füsun Uyanık, "Haksız olarak ihale edilen diğer yerlerle alakalı da suç duyurusunda bulunduk. Genel Merkez ile birlikte DOP alanlarının kiralanması uygulamalarını şimdi mahkemeye taşımayı düşünüyoruz. DOP'tan elde edilen belediye hizmet alanı için suç duyurusunda bulunmuştuk. Mahkeme devam ediyor. Diğerleri içinde dosya hazırlıklarımız sürüyor. Ancak bu ortak kullanım alanlarının haksız tahsisi konusunda, muhtarlıklar, siyasi partiler ve mahalle sakinlerinin de belediyeyi ve işletmeciyi mahkemeye verme hakları var. Yerleri haksız yere kullanılan mahalle sakinlerinin mahkemeye müracaatlarını, siyasi partilerinde sessiz kalmamalarını tavsiye ediyoruz. Belediye 'Bu yer bizim' dese de para verip kamulaştırmamışlardır. Planda ortak kullanım alanı olarak kaldığından, bu yerlerde parsel numarası yoktur. Bu sebeple tapuları da yoktur. Bu yerler belediyenin mülkü değil, halkındır. Aynı yol gibidir. Halkın bu tip tesislerin bahçelerini rahatlıkla girip kullanmaları hakkıdır. Sokmazlarsa şikayetçi olabilirler" dedi.

BURSAM Derneği Başkanı Muharrem Karabulut da Nilüfer Belediyesi'nden göstermelik kiralama ihalesi ile yerlerini verdiği Asya Spor Tesisleri, Trendi Kafe, Elegant Kafe, Dalyan Kafe, Havuzlu Konak, Mini Golf Sahası, İhsaniye Lunapark, Buzpark, Tavacı Recep, Odunluk Restorant ve BUMİAD binalarının da bu şekilde kamunun kullanımında olan ortak alanlar üzerine yapıldığına dikkat çekerek, vatandaşların belediyeden sembolik kiralarla yer kapatan bu firmaları tercih etmeyerek tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

"BU KAMU MENFAATİNE YAPILMIŞTIR"

Söz konusu kafe restoranın işletmecisi Avukat Zafer Karakılıç ise "Ben, Mustafa Bozbey'in avukatlığını 2009 yılında bıraktım. Söz konusu yerin ihalesi, Mart 2010 yılında Nilüfer Belediyesi'nin resmi internet sitesi ve gazetelerde duyuruldu. Ben de herkes gibi müracaat ettim.

İhale süresi 3 yıldır. Belediyelerin park alanı olarak ayırdığı bu ve bunun gibi onlarca yerleri var. Burada hukuka aykırı bir durum yok. Burası park alanı olarak ayrılmış, atıl bir park alanı olmaktansa kamu yararına çok daha kullanışlı ve mükemmel bir park haline getirildi. Bu kamu menfaatine yapılmıştır.

Bununla ilgili bir sıkıntısı olan gerekli müracaatını yapsın" dedi.

"BEN ORAYA 1.4 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIM"

Söz konusu yerdeki her şeyin ihale şartnamesine uygun olarak yapıldığını kaydeden Zafer Karakılıç, "Belediye ihale gereği bizden ne istediyse onları yaptık. Hatta daha güzel olsun diye binlerce bitki diktik. 3 bin metrekarelik alan özel olarak çimlendirildi. Park orda duruyor. İçinde oyun alanı da var. ve bunlardan herkes yararlanıyor. Bu kamusal bir hizmettir. İşletme de hayrat değil. Ben oraya 1.4 milyon liralık yatırım yaptım. Bunu ödeyecek kim varsa gelsin bugün vereyim" diye konuştu.

İnşaat sırasında ise "Ataevler yürüyüş yolu park spor alanları ve çocuk oyun parkı" inşaatı olduğuna dair tabela dikilmesiyle alakalı ise Karakılıç, "Bu işlerin tamamı Nilüfer Belediyesi adına yapıldı. Ona ait olan bir yerde levhasının da dikili olması çok normal. Bizim sözleşmemiz 3 yıl sonra sona eriyor" dedi.

"ORASI TAMAMEN HALKA AÇIK BİR YER"

Söz konusu yerdeki mahalle sakinlerinin çay bahçesi talebinde bulunduğunu ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Sosyal ilişkilerin geliştirilmesi açısından parklarımız önemli. Gerekli çalışmalara başladık. Düzenlenen ihalenin ardından proje gerçekleştirildi. Dışarıdan gelen herkes o parkı kullanıyor. İşletmeci tarafından, parkın etrafının ağaçlarla çevrilmesi ise çimlere basılmaması içindir. Orası tamamen halka açık bir yer. Vatandaşlarımız bu parktan yararlanabilirler" diye konuştu.

Ayrıca Başkan Bozbey, kafe ve restoran yapılan alanının düzenleme ve ortaklık payından elde edildiği için tapu kaydının bulunmadığı iddiaları ile alakalı ise, "Bu tamamen asılsızdır. Söz konusu yerin tapu kaydı bulunuyor. Yer belediyeye aittir" dedi.

Bozbey son olarak ihaleyi avukatına verdiği iddialarını yalanlayarak, "Onunla 4 yıldır görüşmüyorum. Vekaletim de bulunmuyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nilüfer'de Oyun Parkı Alanı Restorant Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement