Nina Vaskunlahti'nin Bursa Valiliği Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Nina Vaskunlahti'nin Bursa Valiliği Ziyareti

Nina Vaskunlahti\'nin Bursa Valiliği Ziyareti

Finlandiya Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.

09.05.2013 12:13  Güncelleme: 12:14

Ziyarete, Büyükelçi Nina Vaskunlahti ile beraber Ticaret Müsteşarı Mika Mickemsson, Finpro Genel Müdürü Şamil Yavan ve Türk – Finlandiya İş Konseyi Başkan Yardımcısı Yılmaz Çakır' da bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahabettin Harput, " Türkiye ile Finlandiya arasındaki çok güçlü ilişkilerin güzel bir göstergesi olarak Finlandiya devletinin Ankara Büyükelçisi değerli hanımefendi bugün Bursa'mızı ziyaret ediyorlar. Ben saygıdeğer hanımefendiye hoş geldiniz diyorum. İki ülke arasındaki çok köklü ilişkilerin derinliği tarih ötelerine kadar gider. Karşılıklı sevgi, saygının ötesinde ekonomik, ticari, kültürel ve turizm ilişkilerinin de son derece güçlü olduğunu biliyoruz. Bu manada bu ziyaretin hem Türkiye Finlandiya aynı zamanda da Bursa ile de Finlandiya arasındaki ilişkilere katkı yapacağını düşünüyorum. Ayrıca Finlandiya'nın Oulu şehri ile Bursa arasında da ayrı bir ilişkinin de olduğunu biz biliyoruz. Çok sıcak ve güçlü ekonomik ilişkiler var. Bu ziyaret ile bu ilişkilerin de daha yukarılara çıkacağına inanıyorum ve tekrar sayın büyükelçiye hoş geldiniz diyorum" dedi.

Sıcak karşılamanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum diyerek söz alan Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, " Ben ilk defa Bursa'dayım ve hakikaten tüm Türkiye'de sanayileşme açısından çok önemli bir şehirdeyiz. Bizim Bursa'da olmamızın temel amacı Bursa'daki ve Finlandiya'daki şirketlerle beraber benzerlikleri, ileriye dönük olabilecek işbirliklerini geliştirmektir, bunun bir ön çalışmasını yapmaktır. Bir şeyden de bahsetmeliyim. Şu anda Bursa'da daha önceden Finlandiya'lı bir firma var Componenta diye. Şu anda Bursa'nın 13'üncü büyük firması. Componenta uluslar arası bir şirket fakat faaliyetlerinin büyük çoğunluğu Türkiye'de ve Bursa'da yer almaktadır. Componenta'nın asıl faaliyet alanı otomotiv, yedek parça ve yan sanayine ilişkin aparatlar, ürünler üretmek.

Eminim ki Finlandiyalı firmalar Bursa için daha fazla fırsatlar da sunacaklardır. Gün boyunca organize sanayi bölgelerine ve firmalara yaptığımız ziyaretlerde ileriye dönük işbirlikleri gelişecektir. Ben ayrıca beyefendiye de teşekkür etmek istiyorum Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Başkanı olarak büyük katkıları oldu. Finlandiya Ticaret Müşaviri Şamil Yavan beye de teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Harput, Büyükelçi Vaskunlahti' ye İznik çinisi hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nina Vaskunlahti'nin Bursa Valiliği Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement