O Köpekler Öldürülmemiş! - Son Dakika
Güncel

O Köpekler Öldürülmemiş!

O Köpekler Öldürülmemiş!

Güzelkent Beldesi'nde ortaya çıkan 'köpek katliamı' iddialarıyla ilgili olarak, Belde Belediye Başkanı MHP'li Bekir Erünsal bir açıklama yaptı.

24.04.2013 16:22  Güncelleme: 16:04

Türkeli İlçesi'ne bağlı Güzelkent Beldesi'nde ortaya çıkan köpek katliamı büyük tepkilere neden olurken, Belde Belediye Başkanı MHP'li Bekir Erünsal bir açıklama yaptı. Başkan Erünsal, köpeklerin sahipsiz olduğunu ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bayıltarak belde dışına çıkardıklarını belirterek şunları söyledi:

"Beldemizde şu anda yaklaşık 200 öğrenci okuyor ve bu çocuklar devamlı köpeklerden sıkıntı çekiyorlardı. Bu köpekler bazen öğrencileri kovalıyor bazen de ısırıyordu. Bu yüzden de velilerden sürekli şikayet alıyorduk. Biz de bunun üzerine envanterimizde var olan zehirleyici değil de bayıltıcı ilaçlar kullanarak köpekleri etkisiz hale getirerek yakalayıp, traktör yardımı ile veya çöp arabası vasıtasıyla getirilip orman bölgesine bıraktık. Bıraktığımız yerden de birkaç saat sonra köpekler ayıldıktan sonra kalkıp gidiyorlardı. Sadece 4 köpeğe uzaklaştırma konusunda böyle bir şey yapılmış bu olay yapılırken de fotoğraflanıyor."

Amaçlarının sahipsiz köpekleri beldeden uzaklaştırmak olduğunu ifade eden Başkan Erünsal, "Ama burada bir tek hatamız var, o da, normalde bir traktör üzerine koyup da gönderilen köpekler, o gün çöp arabasının üzerine konulup gönderilmiş. Deniliyor ki ,köpekler çöp arabasında preslenmiş. Öyle bir şey söz konusu bile değildir. Preslenen kısım daha ilerde, köpek arka tarafında duruyor. Ama olayı abartılar, siyasi durumlara çekiyorlar. Benim beldemde bir sürü insan köpeklerden şikayetçi oluyor. Birini bir köpek ısırsa, kuduz olsa daha mı iyi olurdu? Bu hayvanlar bir şekilde uzaklaştırılması gerekiyordu. Bizim kurşun atığımız yok, silah atığımız yok. Sadece bayıltıcı ilaçlarla köpekleri etkisiz hale getirdik. O da 3–4 tane köpekti. Bu ilaçlar bayıltıcı ilaç, öldürücü ilaç değildir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel O Köpekler Öldürülmemiş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement