Obama Dalai Lama ile Görüşecek - Son Dakika
Güncel

Obama Dalai Lama ile Görüşecek

Obama Dalai Lama ile Görüşecek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Hayden, bağımsız bir Tibet'i desteklemediklerini belirtti ama Çin'e de Tibet’in ruhani lideri Dalai Lama ile diyaloğa tekrar başlama çağrısı yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

21.02.2014 04:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, Tibet'in ruhani lideri Dalai Lama ile görüşecek.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı yazılı açıklamada, Obama'nın bugün Beyaz Saray'da Dalai Lama'yı, "uluslararası düzeyde saygı duyulan dini ve kültürel lider" olarak kabul edeceğini bildirdi.

Obama'nın Dalai Lama ile daha önce Şubat 2010 ile Temmuz 2011'de bir araya geldiğini hatırlatan Hayden, ABD'de hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat başkanların daha önce de Dalai Lama'yla Beyaz Saray'da görüştüğünü kaydetti.

ABD'nin Dalai Lama'nın Çin'de, ne Tibet için bağımsızlık ne de asimilasyon yaklaşımlarına dayanan "orta yolunu" desteklediğini ifade eden Hayden, ABD'nin Tibet'i Çin'in bir parçası olarak tanıdığına ve bağımsız bir Tibet'i desteklemediklerine  dikkati çekti.

Hayden, ABD'nin Çin'de dini özgürlükler ve insan haklarını güçlü biçimde desteklediğini, Tibet bölgesinde devam eden tansiyon ve insan haklarına yönelik gerilemelerden kaygı duyduğunu bildirdi. Hayden, "Çin hükümetine, tansiyonu azaltmak için, Dalai Lama veya onun temsilcileriyle hiçbir ön koşul olmadan diyaloğa tekrar başlaması çağrısı yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama Dalai Lama ile Görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement