OdaTV'de Tahliye Yok - Son Dakika
Güncel

OdaTV'de Tahliye Yok

OdaTV\'de Tahliye Yok

Mahkeme, OdaTV davasına Soner Yalçın, Hanifi Avcı ve Yalçın Küçük'ün tutukluluğunun devamını kararlaştırdı.

16.11.2012 17:35  Güncelleme: 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oda tv davasında tutuklu sanıklar Soner Yalçın, Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma, 27 Aralık'a ertelendi.

TAHLİYE ÇIKMADI

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Odatv davasının 14. duruşması bugün görüldü. Tahliye taleplerini alan mahkeme, savcının görüşünü sordu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın büyük salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteci Soner Yalçın ile Yalçın Küçük katıldı.

Tutuksuz yargılanan Nedim Şener, Ahmet Şık, Muhammet Sait Çakır, İklim Ayfer Kaleli, Ahmet Mümtaz İdil, Şükrü Doğan Yurdakul, Müyesser Yıldız ile Coşkun Musluk da duruşmada hazır bulundu.

Tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme, Soner Yalçın, Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük'ün tutukluluk halinin devamına karar verdi.

TÜBİTAK RAPORUNA ATIF YAPARAK TAHLİYE TALEBİNİ REDDETTİ

Mahkeme gerekçe olarak ise kuvvetli suç şüphesini gösterdi. Tutukluluk halinin devamına ilişkin verilen kararda TÜBİTAK'tan gönderilen ek rapora da değinen mahkeme, "Bilirkişi raporunun içeriği itibariyle de kuvvetli suç şüphesinin devam ettiğini" belirtti.

Mahkeme heyeti, dava dosyasının ' 'Ergenekon'' davasıyla birleştirilmesi hususuna ilişkin cevabın beklenmesine karar vererek, duruşmayı 27 Aralık'a erteledi.

"TÜBİTAK'I AFFETMEYECEĞİM"

TÜBİTAK`ın yazdığı raporlarla kurnazlık yaptığını ve kafa karıştırdığını söyleyen Yalçın, 'TÜBİTAK`ı affetmeyeceğim. Ülkem benden kitaplar yazmamı beklerken, teknik hukuk anlayışınız yüzünden gece gündüz TÜBİTAK raporuna çalışıyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement