ODTÜ Arazisindeki Yol Güzergahı - Son Dakika
Son Dakika Logo

ODTÜ Arazisindeki Yol Güzergahı

ODTÜ Arazisindeki Yol Güzergahı
23.10.2013 14:18

Ankara Direniyor Platformu, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ve Ankara Valisi Yüksel'in de arasında bulunduğu bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu

Ankara Direniyor Platformu üyeleri, ODTÜ arazisindeki yol güzergahı çalışmalarıyla görevlerini kötüye kullandıkları veya ihmal ettikleri iddiasıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in de arasında bulunduğu bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Platform üyesi avukat Doğan Erkan, suç duyurusunda bulunmadan önce beraberindekiler adına adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, ODTÜ arazisindeki ağaçların, projeye itiraz süreci dahi beklenmeden, kanunsuz ve izinsiz biçimde Büyükşehir Belediyesi ekiplerince katledildiğini öne sürdü.

Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun 20. maddesine göre polisin üniversite alanlarına ancak rektörün, kimi durumlarda da dekan veya bağlı yetkililerin talebi üzerine girebileceğini anlatan Erkan, Ankara Valisinin de "suçu engellemediğini" iddia etti.

Erkan, bu süreçte sorumluların, "görevi ihmal", "görevi kötüye kullanma", "dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna zarar verme", "hakkı olmayan yere tecavüz", "kamu malına zarar verme", "kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle silahla kasten yaralama" gibi suçları işlediklerini savundu.

Erkan ve beraberindekiler, açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Dilekçede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ile 10 Nisan Polis Merkezi polisleri "şüpheli" olarak gösterildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ODTÜ Arazisindeki Yol Güzergahı - Son Dakika


Advertisement