ODÜ'de Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

ODÜ'de Mezuniyet Coşkusu

ODÜ\'de Mezuniyet Coşkusu

Ordu Üniversitesi, 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni yapıldı.

21.06.2013 10:13

ODÜ Cumhuriyet Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen "Mezuniyet Töreni"ne, Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu Milletvekili İdris YILDIZ, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref ÇAKMAK, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Vali Yardımcısı Yemen BAYRAK, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, daire müdürleri, akademisyenler, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

"Gençler, Bu Anın Tadını Çıkarın"

Ordu Üniversitesi Mezuniyet Töreni'nde bir konuşma yapan Vali Kenan ÇİFTÇİ, "Bugün en sevinçli günlerden bir tanesini anne-babalar ve sevgili gençler sizler yaşıyorsunuz. Şu an içinizden geçen, bir an önce keplerinizi havaya fırlatmak, rahatlamak ve diplomayı almak. Gençler bu anın tadını çıkarın" dedi.

"Anne-Babaların Heyecanını Hissediyorum"

Konuşmasında öncelikle velilere seslenen Vali ÇİFTÇİ, "Ben de üniversitede öğrencisi olan babayım. Sizler gibi ben de, çocuklarımın okulunu bitirip kep atmasını dört gözle bekliyorum. Sizlerin ne kadar mutlu olduğunu hissediyorum. Sizler, yemediniz, yedirdiniz, içmediniz, içirdiniz, giymediniz, giydirdiniz ve devamlı merak ettiniz. Acaba evladım derste ne yaptı. İşte bugün en sevinçli günlerden bir tanesi sizlerin. Sizleri tebrik ediyorum. Allah gençlerimizin bundan sonraki yollarını da açık etsin" diye konuştu.

"Ordu Üniversitesi, Her Yıl Gelişen Bir Üniversite"

"Bu güzel öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştiren hocalarımı da canı gönülden kutluyorum. 4 yıl boyunca öğrencilerimizle bizatihi ilgilendiniz" diyen Vali ÇİFTÇİ, Üniversitemiz, gelişen bir üniversite. 7 yılda 13 bine yaklaşan bir öğrenci nüfusu, akabinde her yıl ikmal edilen alanları. Şu anda gördüm ki, Ordu Üniversitesi, hem alan itibari, hem binaların yeniliği, hem de aydın üniversite hocalarımızla beraber tercih edilen bir üniversite olmuş. Öğretim üyelerimizi de canı gönülden kutluyorum. Bir kısmı ile tanıştık. Çok derin bilgileri var ve o bilgileri de öğrencilerle paylaşmışlar" şeklinde konuştu.

"Gençler, Hayat Şimdi Başlıyor"

"İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite bitti. Hayat şimdi yeni başlıyor" diyerek, gençlere seslenen Vali ÇİFTÇİ, "Bizim sloganımız şuydu: 'Benden sonra sıra sizde.' Şu gördüğünüz protokolden sonra sıra sizlerde gençler. Çok mutluyum. Gözleri pırıl pırıl parlayan genç bir kuşak Avrupa'yı, dünyayı titreten ekonomiyi çok daha ileriye götürecek, bütün memuriyetlerde en uç noktalara götürecek, özel sektörü çok daha ileri noktalara taşıyacak pırıl pırıl bir gençlik. Bizim makam ve yerlerimizi sizin gibi gençlere teslim edeceğimizden dolayı çok rahatım, çok daha huzurluyum" dedi.

Vali Kenan ÇİFTÇİ, "Mezuniyetiniz, diplomanız size, ailenize, ilimize ve ülkemize ve dünyamıza hayırlar getirsin" dedi ve gençlere gelecek hayatlarında başarı dileklerini iletti.

"2012-2013 eğitim-öğretim mezuniyet töreninde bulunmaktan, sizlerle bu sevinci paylaşmaktan mutlu olduğumu dile getirmek istiyorum" diyerek, konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Seyit TORUN, "Ülkemizin yetişmiş bir bireyi olarak değişik görevlerde bulunacaksınız. Ordu'yu unutmayacağınıza inanıyorum. Biz sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu olduk. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun" dedi.

ODÜ mezuniyet töreninde bir konuşma yapan ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ da, "75'in üzerinde aktif bölümü ile tercih edilen bir üniversite olan Ordu Üniversitesi, bölgesel bir üniversite olmanın ötesinde, bugün Türkiye'nin 80 ilinden öğrencisi olan gurur verici bir tabloya sahiptir. Kıvançla belirtiyoruz ki, Ordu Üniversitesi, bilişim çağında donanımlı, gelişmeye ve yeniliklere açık, teşebbüs ruhu yüksek fertler yetiştirmek amacı ile öncelikle siz öğrencilerimize, sonra da yöremiz halkına ait bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

Konuşmasında gençlere seslenen Rektör YARILGAÇ, "Unutmayın ki, ulusal ve uluslararası bilim dünyasındaki yerini ve tanınırlığını her geçen yıl artırma hedefindeki Ordu Üniversitesi'ni gelecek güzel günlere taşıyacak olan sizlersiniz. Mezuniyet diplomalarınızı aldıktan sonra yeni, fırsatlarla dolu bir hayatın sizleri beklediğini lütfen unutmayın. Bundan sonra sizin için öğrenciliği ömür boyu devam edecek olan hayat okulu başlıyor. Sizlerden hayat okulunuzla mezun olduğunuz fakültelerinizdeki deneyimlerinizi buluşturma noktasında cesur, kararlı ve mantıklı adımlar bekliyorum" şeklinde konuştu.

Kalabalık bir katılımla yapılan mezuniyet töreninde, Ordu Üniversitesi birinci, ikinci ve üçüncüsüne 'Takdir Belgesi' verildi. Ordu Üniversitesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 1'incisi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Tuğba ULAŞ'a 'Takdir Belgesi'ni Vali Kenan ÇİFTÇİ, takdim etti.

İkinci olan Ziraat Fakültesi Toprak Bilim Bitki Beslenme Bölümü öğrencisi Yusuf GÜNAYDIN ile Sağlık Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik bölümü öğrencisi Nuray ÖZDEMİR'e 'Takdir Belgesi'ni, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref ÇAKMAK ve Belediye Başkanı Seyit TORUN verdi.

Üçüncü olan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Yasemin SIRTBAŞ ile Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğrencisi Ali Rıza TAŞÇI'ya ise 'Takdir Belgesi'ni, Ordu Milletvekili İdris YILDIZ ile ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ tarafından verildi.

Gurur dolu anların yaşandığı mezuniyet töreninde, ODÜ bünyesindeki Fakültelerin, Sağlık Yüksekokulunun ve Meslek Yüksekokullarının birinci, ikinci ve üçüncülerine, öğretim görevlilerince başarı belgeleri takdim edildi.

Keplerini havaya coşku ile fırlatan öğrenciler, sevinç ve hüznü bir arada yaşadı. Birbirlerine sarılan öğrenciler ayrıca törene katılan aileleri ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ODÜ'de Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement