OGİAD'dan Başkan Kadir Kara'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

OGİAD'dan Başkan Kadir Kara'ya Ziyaret

OGİAD\'dan Başkan Kadir Kara\'ya Ziyaret

OGİAD Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Halil Çiftçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Kadir Kara'yı makamında ziyaret ettiler.

17.07.2013 08:22

Yönetim Kurulu Başkanı Halil Çiftçi'ye Yönetim Kurulu üyeleri Erçin Kabul, Umut Baysal, Ahmet Pamuk, Enes Başpınar, Aydın Gürhan, Murat Yahşi ve Genel sekreter Servati Çatalbaş eşlik etti. OGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Çiftçi, yeni yönetim kurulu üyelerini Başkan Kadir Kara'ya tanıtarak, yeni yönetimin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sözlerinin devamında OGİAD bünyesinde çeşitli komisyonlar oluşturduklarını da belirten Çiftçi, bu komisyonların sektörlerin gelişmesinde önemli bir rol üstleneceğine inandıklarını ifade etti. Osmaniyeli yatırımcının ihracata yönelmesi için çalışmaları olduğunu da söyleyen Başkan Halil Çiftçi, "Her ay bir ülkeye gitmeyi hedefliyoruz. Amacımız hem kendi ufkumuzu hem de insanımızın ufkunu açmak." diye konuştu.

OGİAD'ın Osmaniye'nin ekonomik olarak gelişiminde önemli katkılar sağladığını ifade eden Başkan Kadir Kara, yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başkan Kara, Osmaniye'nin hayrına olan her çalışmada yanlarında olacağını söyledi.

KARA, "OSMANİYE UMUDU OLAN BİR ŞEHİRDİR"

Başkan Kadir Kara, ziyaretteki konuşmasında Osmaniye'nin gelecekten umudu olan bir şehir olduğunu söyleyerek sözlerini şu şekilde açtı: "Bir kere şehrimiz stratejik açıdan önemli bir bölgede. Bugün Toprakkale'nin de bulunduğu müselles bir üçgen yapı var. Bir ucu Asya'yı gösteriyor, bir ucu Avrupa'yı gösteriyor bir ucu da Afrika'yı gösteriyor. Dolayısıyla ama biz sadece doğu batı aksında doğu kısmında kalıyoruz. Bizim yapacağımız şehrimizi bu Asya Avrupa Afrika üçgeninin olduğu bölgeye taşıyarak bu bölgede yeniden bir şehir konuşlandırması gerçekleştirip bu şehirle birlikte de bölgemizde olan yatırımların ağırlık kazandığı Osmaniye Organize Sanayi gibi Demir çelik Mamullerinin Yassı çelik mamullerine geçmesi gibi Yumurtalık Seyhan'da yapılacak olan Tersaneler ve enerji dağıtım merkezi gibi bölgeyi bir hilal gibi çevirerek kendi hinterlandımız içerisine alıp oranın imkan ve nimetlerinden yararlanmak için bir şehir oluşturacağız. Dolayısıyla orada oluşacak ekonomik değeri çok yüksek olan bölgeye eğitimde sağlıkta toptan ticarette konaklamada turizmde ulaşımda servis hizmeti vererek ve yakın bir gelecekte de nüfusu 1 milyon olacak olan bir şehir olmak istiyoruz. Hayalim, şehirleşmesini tamamlamış Bir Osmaniye olarak Adana'nın da Maraş'ın da Gaziantep'in de Antakya'nın da ortasında bir ucu deniz bir ucu kıtalar olan, demiryolu otoban bağlantı yollarıyla beraber çok jeostratejik konumda bulunan ilimizi bölgenin en hızlı gelişen en hızlı büyüyen ve en önemli merkezlerden biri haline getirmek ve görmek için bu rekabet ortamında gecemizi gündüzümüze katarak 5 yılımızı 10 yıl yapmak için hep birlikte çalışmamız gerekiyor"

OGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Çiftçi kendilerini kabul eden Başkan Kadir Kara'ya teşekkür ederek, düzenledikleri iftar yemeğine davet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel OGİAD'dan Başkan Kadir Kara'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement