Öğrenciler "Aşk"I Yazacak! - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler "Aşk"I Yazacak!

Öğrenciler "Aşk"I Yazacak!

Aşk ile Mevlana'yı Tanıyacaklar

30.09.2011 16:54

Osmangazi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği "Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması"nı bu yıl il çapında düzenliyor.

Yarışmanın kamuoyuna duyurusunun yapıldığı Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Başkan Yardımcıları Ayhan Sezer, Kemal Bayraktar, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay ile jüri üyelerinden Saadettin Eğri, Metin Önal Mengüçoğlu ve Cevat Akkanat katıldı.

"Yeni Ufuklar Çizecek"

Geçen yıl "Gel ne olursan ol yine gel" olan yarışma temasının bu yıl "Aşk" olarak belirlendiğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkıyor, geçmişin mirasını geleceğe taşıyoruz. İşte Mevlana Celaleddin Rumi'de böylesine önemli bir değer" diye konuştu. Geçen yıl yarışmanın ilçe çapında olmasına rağmen gösterilen ilginin yoğun olduğunu söyleyen Başkan Dündar bu yıl yarışmayı Bursa geneline taşıdıklarını açıkladı.

Mevlana'nın öğretilerinin geleceğe yön verecek gençler arasında yaygınlaşması gerektiğini belirten Dündar "Sevgi ve hoşgörü felsefesiyle adını dünyanın dört bir yanına duyuran Mevlana'yı lise çağındaki gençlerimize anlatmak, onlara yeni ufuklar kazandırmak istiyoruz" dedi.

Yarışmanın ayrıntıları hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Dündar, başvuruların 30 Eylül 2011 tarihinde başlayıp 1 Aralık 2011 tarihinde sona ereceğini söyledi. Katılımcı öğrencilerin müracaatlarını okul müdürlüklerine yapacaklarını belirten Dündar, "Özünde derin bir mana taşıyan bu yarışmaya tüm öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz" dedi.

Gençler İçin Önemli

Proje ortaklarından İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise hızlı gelişen teknoloji dünyasında gençlerin sosyal yönden de gelişmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Çok zengin bir geçmişe sahibiz. Çocuklarımıza entelektüel boyutta değerlerimizi anlatmalıyız, bunu da cazip faaliyetlerle yapmalıyız. Bu tür yarışmalar büyük önem taşıyor. Gençlerimiz böylece hem geçmişini tanıyor, okuma alışkanlığı ediniyor hem de geçmişine bakarak geleceğini şekillendiriyor" dedi. Gülsar, Başkan Mustafa Dündar'a ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay'a değerlere sahip çıkma noktasında gösterdiklerini hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Derinliği Olan Bir Yarışma

Jüri üyelerinden Metin Önal Mengüçoğlu ise yaptığı konuşmada yarışmanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha dile getirdi. "Bu yarışma kültürümüzün derinliklerini ilgilendiren ciddi bir çalışma" diyen Mengüçoğlu "Köksüz kalan Batı, doğunun köklü geçmişini sahiplenirken, bizlerin zaten sahip olduğu bu değerleri gençlerimize aktarmalı ve köklerimizdeki sevgi ve muhabbet aşkına sahip çıkmalıyız" diye konuştu. Bu yılki yarışmaya büyük katılım beklediğini de sözlerine ekleyen Mengüçoğlu, katkı sağlayan herkesi tebrik etti.

Öğrencilere yarışmada başarılar dileyen Başkan Dündar, jüri üyeleri Mustafa Armağan, Beşir Ayvazoğlu, Saadettin Eğri, Metin Önal Mengüçoğlu ve Cevat Akkanat' da teşekkür etti. Yarışmanın ayrıntıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından liselere bildirilecek olup katılım şartları Osmangazi Belediyesi'nin resmi sitesinden de duyurulacak.

Yarışma katılım şartları:

Yarışmaya aşk temalı eserler kabul edilecek.

Her yarışmacı yalnız 1 eserler yarışmaya katılabilecek.

Eser A4 kâğıt ebadında olacak ve 3 sayfayı geçmeyecek.

Öğrenciler sadece kendilerine ait eserlerle yarışmaya katılabilecek.

Müracaatlar 30 Eylül 2011'den itibaren okul müdürlüklerine yapılacak.

Yarışmanın son katılım tarihi ise 1 Aralık 2011.

Başvuru için rumuz kullanılması gerekiyor. Eserin üzerine yalnızca rumuz yazılacak kimlik bilgileri ise katılım formunda yer alacak.

Ödüller: Birinciye 2.000, ikinciye 1.500, üçüncüye 1.000 ve 2 kişiye de mansiyon için 500 TL ödül verilecektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrenciler 'Aşk'I Yazacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement