Öğrencilere Hayvan Hakları Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Hayvan Hakları Anlatıldı

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile Ayvalık Hayvan Hakları Derneğince düzenlenen toplantıda öğrencilere hayvan haklarını anlattılar.

10.12.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Hayvan Hakları Derneği Başkanı Hilal Uslu, HAYTAP Ayvalık Temsilcisi Gülnihal İnaç, Ayvalık Belediyesi Veteriner Hekimi Selver Tuna Görgün ve Ayvalık Belediyesi Köpek Barınağı Teknikeri Murat Şengönül'ün konuşmacı olarak katıldığı anlatımda Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine hayvan haklarını anlatan broşürlerde dağıtıldı.
Ayvalık Hayvan Hakları Derneği Başkanı Hilal Uslu, yaşam hakkının sadece hayvanlarla sınırlı kalmadığını hatırlatarak dünyaya gelen canlı denilen her bitkinin, her böceğin, evcil, yabani her türlü hayvanın yanı sıra en akıllı canlı denilen insanların da yaşama hakları olduğunu söyledi.

Uslu, "İnsanların dışındaki diğer canlıların da yaşam haklarına duyarlı olursak bu hayatımızın her şeyine yansır. Bitkiye, ağaca, böceğe, hayvana duyarlı olmak bütün hayatımıza yansır. Bütün yaşam haklarına saygılı olalım oları koruyalım" dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ayvalık Temsilcisi Gülnihal İnaç, sokak hayvanlarının popülasyonunun azaltılmasının bir tek insani yolunun bulunduğunu bununda yolunun kısırlaştırma olduğunu bildirdi.

Ayvalık Belediyesi Veteriner Hekimi Selver Tuna Görgün'de sokak hayvanlarının bakımının, sağlık konularını aktardı.
Ayvalık Belediyesi Köpek Barınağı Teknikeri Murat Şengönül ise Ayvalık Belediyesinin sokak hayvanlarına verdiği değer ve köpek barınağı hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrencilere Hayvan Hakları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement