Öğrencilerin "Ulaşım Ücreti" Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin "Ulaşım Ücreti" Tepkisi

Öğrencilerin "Ulaşım Ücreti" Tepkisi

Muş Alparslan Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup kız öğrenci, ulaşım ücretleri konusunda yaşadıkları sıkıntıyı iletmek için Belediye Başkanı Necmettin Dede ile görüştü.

26.12.2012 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup kız öğrenci, ulaşım ücretleri konusunda yaşadıkları sıkıntıyı iletmek için Belediye Başkanı Necmettin Dede ile görüştü.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtta barınan kız öğrenciler, ulaşım konusunda yaşadıkları sorunları anlatmak üzere Muş Belediyesi önünde toplandı.

Burada, Belediye Başkanı Dede ile görüşen öğrenciler, halk otobüslerinin yurt binası önünden geçmemesinden dolayı okula gidiş gelişlerinde birkaç araç değiştirmek zorunda kaldıklarını ve günlük 4 lira ulaşım ücreti ödediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Dede'den, yurt ile üniversite arasına karşılıklı sefer bırakılmasını talep eden öğrenciler, ulaşım ücretinin de düşürülmesini istedi.

Öğrencileri dinledikten sonra konuşan Belediye Başkanı Dede ise kararın İl Trafik Komisyonu'na ait olduğunu, ancak sorunu çözmek için elinden geldiği çabayı göstereceğini belirtti.

Konuşması sırasında öğrencilerin sözünü kesmesine sinirlenen Dede, öğrencilere tepki gösterdi.

Öğrencilerin bu şekilde davranmaya devam etmesi halinde görüşmeye keseceğini anlatan Dede, şunları kaydetti:

"Hepinizle görüşüp sorunun ne olduğunu konuşmak için yanınızdayım. Ama siz beni anlamak istemiyorsunuz. Akıl ve mantık çerçevesinde hareket edin. Bu işi hukuki çerçevede çözebiliriz. Yeri geldiğinde yürümek zorundasınız. Ben de öğrencilik yıllarımda çok yürüdüm. Ama bu sorunu terör estirmekle mi çözeceksiniz- Resmen terör estiriyorsunuz. Bir 'belediye başkanı benim ayağıma kadar indi' demiyorsunuz. Cin olmadan adam çarpıyorsunuz. Önce susmasını, dinlemesini bilin. Susun artık, 9 ay annenizin karnında nasıl kaldınız- Herkes aynı anda konuşursa bu işi çözemeyiz."

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Dede'den sorunlarının çözüleceği konusunda söz alan öğrenciler, belediye önünden ayrıldı.

Muhabir: Fahrettin Gök - Sabri Yıldırım

Yayıncı: Levent Harman - MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin 'Ulaşım Ücreti' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement