Oktay Rifat 100 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Oktay Rifat 100 Yaşında

Oktay Rifat 100 Yaşında

Şair, romancı ve oyun yazarı Oktay Rifat, 1914'te Trabzon'da başlayan yaşamında, edebiyat tarihine Türk edebiyatının yönünü değiştiren bir akımın kurucusu olarak geçti.

23.05.2014 15:02

Şair, romancı ve oyun yazarı Oktay Rifat, 1914'te Trabzon'da başlayan yaşamında, edebiyat tarihine Türk edebiyatının yönünü değiştiren bir akımın kurucusu olarak geçti. Orhan Veli ve Melih Cevdet'le birlikte inşa ettikleri 'Garip Hareketi'nin ardından Cemal Süreya, Edip Cansever ve Turgut Uyar gibi şairlerin de bir parçası olduğu 'İkinci Yeni' akımının da mimarlarından oldu.

Oktay Rifat, doğumunun 100. yılında İstanbul'da bir sergiyle anılıyor. Bir şiirinden ilhamla 'Elleri Var Özgürlüğün' adı verilen sergi 22 Haziran 2014 tarihine kadar Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Oktay Rifat, Orhan Veli ve arkadaşlarıyla.

Modern şiirin kurucularından biri olarak da görülen Oktay Rifat'ın pek bilinmeyen ressamlığı da yine bu sergide örnekleriyle anlatılıyor. 18 Nisan 1988'de hayatını kaybeden Oktay Rifat'ın 74 yıllık yaşamından kesitler sunan sergi, resmi belgeler, mektuplar, daktilosu, küllüğü, saati, kasketinin ve daha birçok özel eşyasının yanı sıra fotoğraflarla da yazarı daha yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Oktay Rifat 100 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement