Yeni eğitim öğretim yılından itibaren öğrencilerin okullarda giyecekleri kıyafetler, öğrenci velilerinin yüzde 50'sinden fazlasının alacağı kararla belirlenecek.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişikli Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yeni yönetmelikle, öğrenci velilerinin yüzde 50'sinden fazlasının kabul etmesi kaydıyla okullarda öğrenciler istedikleri kıyafetleri giyebilecek.
26/11/2012 tarihli ve 2012/3959 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin ikinci fıkrası şu şekilde değiştirildi.
"(2) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz. Ancak, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 4 üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde ellisinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilir. Bu fıkranın uygulanmasına dair usül ve esaslar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge ile belirlenir." - MANİSA
Son Dakika › Güncel › Okul Kıyafetlerinde Son Karar Velinin - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?