Okul Koridorunda "Kültürel Değerler Sokağı" - Son Dakika
Güncel

Okul Koridorunda "Kültürel Değerler Sokağı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Siirt İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulunun genel görüntüsü, Kültürel Değerler Sokağı'nın açılması, Sokağın gezilmesi İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay'ın konuşması Okul Müdürü Murat Kalkan'ın konuşması Siirt'te okul koridorunda "Kültürel Değerler Sokağı" Siirt İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulunda "Kültürel Değerler Sokağı" oluşturuldu.

13.01.2016 15:28

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Siirt İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulunun genel görüntüsü,

Kültürel Değerler Sokağı'nın açılması,

Sokağın gezilmesi

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay'ın konuşması

Okul Müdürü Murat Kalkan'ın konuşması

Siirt'te okul koridorunda "Kültürel Değerler Sokağı"

Siirt İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulunda "Kültürel Değerler Sokağı" oluşturuldu.

Sokağın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, oluşturulan sokakta sınıf kapılarının kentin tarihi ve kültürel değerleriyle kaplandığını söyledi.

Sokağın, öğrencilerin yaşadığı kenti daha yakından tanımasına fırsat verdiğini ifade eden Suay, "Bu çalışma hem okulumuzun tanıtımını sağlayan, bunun yanında Siirtimizin değerlerini gösteren bir çalışmadır. Çalışmanın diğer okullara da örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Murat Kalkan ise yaptıkları çalışmayla okulun daha da güzelleştirilmesiyle beraber dini ve kültürel değerlerin öğrencilere yansıtılmasını amaçladıklarını belirtti.

Çalışma kapsamında 15 sınıfın kapısını kentin tarihi ve kültüre değerleriyle kapladıklarını aktaran Kalkan, şöyle konuştu:

"Yaptığımız kapı süslemeleriyle sınıf kapılarına ilimizin kültürel ve inanç değerlerini yansıttık. Üç kutsal mekanımız olan Mekke'deki Kabe'yi, Medine'deki Mescid-i Nebevi'yi ve Kudüs'teki Mescid-i Aksa'yı da bu sokakta öğrencilerimize tanıtmaya çalıştık. Öğrencilerimizin de bu çalışmadan memnun olduğunu gördük ve bu da bizi mutlu etti."

İl Milli Eğitim Müdürü Suay, açılış sonunda sokağın oluşturulmasına destek veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu'ya üzerinde isminin yer aldığı Siirt tiftiği hediye etti.

Okul Koridorunda "Kültürel Değerler Sokağı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okul Koridorunda 'Kültürel Değerler Sokağı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement