Okullara Geri Dönüşüm Bilinci Aşılanıyor - Son Dakika
Güncel

Okullara Geri Dönüşüm Bilinci Aşılanıyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakmak istiyoruz" dedi.

06.02.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi 'sürdürülebilir çevre politikası' kapsamında okullardaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının 2. dönemi başlamadan önce yarıyıl tatilinde okullara giderek geri dönüşüm konusunda bilgilendirme ve tedarik çalışmalarını devam ettirdi. Yarıyıl tatili boyunca ilçedeki okullara ziyaretlerde bulunan ekipler, 316 adet geri dönüşüm kutusu, 46 adet atık pil kutusu ve 16 adet atık yağ bidonunu görevlilere teslim etti.

OKULLARDAKİ İHTİYAÇLAR GİDERİLDİ

Geri dönüşebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasını toplumsal bir sorumluluk olarak kabul ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz okullara giderek, bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriyor. İlk etapta yarıyıl tatilinde 60 okula gidilerek geri dönüşüm konusundaki malzeme ihtiyaçları giderildi. Şubat ayı içerisinde ise ilçe sınırları içerisinde bulunan toplam 191 okula ulaşarak geri dönüşüm konusunda önemli bir mesafe kaydedeceğiz" diye konuştu.

GELECEK NESİLLERE BORCUMUZ

Yıldırım'ın geleceğini oluşturmadaki en önemli faktörlerin başında çevreyi korumanın geçtiğini vurgulayan Başkan Edebali, "Geri dönüşüm, hem çevremize hem de ekonomimize artı değer katmanın temel yollarından. Geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınması Yıldırım'ın geleceği açısından büyük önem arz ediyor. Kaynaklarımızın israfını önlemenin yolu çevremizi korumaktan geçiyor. Bunu bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okullara Geri Dönüşüm Bilinci Aşılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement