Öldürdüğü Gencin Ailesine Duruşmada Başsağlığı Diledi - Son Dakika
Güncel

Öldürdüğü Gencin Ailesine Duruşmada Başsağlığı Diledi

Öldürdüğü Gencin Ailesine Duruşmada Başsağlığı Diledi

Bursa'da, Durak Dernek'in (19) bıçaklanarak öldürüldüğü 3 kişinin de yaralandığı olayla ilgili tutuklu sanıklar Arif Sargın (26), ağabeyi Kerim Sargın (37) ile öldürülen gencin babası tutuksuz sanık Cem Dernek'in (40) yargılanmasına devam edildi.

21.06.2013 12:03

Bursa'da, Durak Dernek'in (19) bıçaklanarak öldürüldüğü 3 kişinin de yaralandığı olayla ilgili tutuklu sanıklar Arif Sargın (26), ağabeyi Kerim Sargın (37) ile öldürülen gencin babası tutuksuz sanık Cem Dernek'in (40) yargılanmasına devam edildi. Karar aşamasına gelen duruşmada, cinayet zanlısı Arif Sargın'ın, öldürdüğü gencin ailesine başsağlığı dilemesi, gerginliğe neden oldu.

Merkez Yıldırım İlçesi Davutkadı Mahallesi Sakarya Caddesi'nde geçen yıl Kasım ayında meydana gelen olayda, motosikleti çalınan Murat Sargın (29), bu konuda bilgisinin olduğunu düşündüğü aynı mahallede yaşayan Duran Dernek ile görüşmek istedi. Yanına kardeşleri Arif ile ağabeyleri Kadem (32) ve Kerim Sargın'ı (36) alan Murat Sargın ile aynı mahalledeki bir kahveye gitti. Burada çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, iddiaya göre Arif Sargın, Duran Dernek'i göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Her iki taraftan toplam 3 kişinin yaralandığı arbede, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olayın ardından gözaltına alınan Arif ve Murat Sargın tutuklandı, kavga sırasında öldürülen Duran Dernek'in, Murat Sargın'ı dövdüğü öne sürülen babası Cem Dernek ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haklarında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kasten adam öldürmek ve yaralamak suçlarından dava açılan 2'si tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklardan Arif Sargın'ı, kavga sırasında kafasına aldığı darbenin etkisiyle tahrik altında olduğu için cinayeti işlediği gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Murat Sargın'ın 3 ayrı yaralama suçundan toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep eden savcı, oğlu öldürülen Cem Dernek'in ise beraatini istedi.

ÖLDÜRDÜĞÜ GENCİN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Savcının mütalaasının ardından cinayeti işlediği öne sürülen tutuklu sanık Arif Sargın söz alarak, "Yaptığımdan dolayı çok pişmanım. Duran Dernek'in ailesine başsağlığı diliyorum" dedi. Bunun üzerine öldürülen Durak Dernek'in duruşma salonunda bulunan ailesi Arif Sargın'a bağırarak tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti, karar aşamasına gelen yargılamayı Temmuz ayına erteledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürdüğü Gencin Ailesine Duruşmada Başsağlığı Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement