Öldürüldüğü Saatte Eylem Yaptılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Öldürüldüğü Saatte Eylem Yaptılar

Öldürüldüğü Saatte Eylem Yaptılar
15.05.2012 15:00

İstanbul Tabip Odası ile Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, geçtiğimiz ay öldürülen Dr.

İstanbul Tabip Odası ile Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, geçtiğimiz ay öldürülen Dr. Ersin Arslan anısına İstanbul Üniversitesi (İ. Ü.) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bahçesinde oturma eylemi yaptı. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. M. Taner Gören, eylemi her salı Dr. Arslan'ın öldürüldüğü saat olan 12.45'de tekrarlayacaklarını söyledi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir araya gelen 50 sağlık çalışanı, geçtiğimiz ay Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan unutmadıklarını söyleyerek eylem yaptı. Ellerinde pankart ve döviz taşıyan grup adına açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. M. Taner Gören, doktorların son zamanlarda sık sık şiddet olaylarıyla karşı karşıya kaldıklarını hatırlattı.

Sağlık konusunda, hükümet tarafından yapılan değişikliklerin hastalar için olumlu bir gelişme olduğunu ancak, söz konusu gelişmelerin sağlık çalışanlarını zaman zaman zor durumda bıraktığını söyleyen Gören, doktorlara hastanelerde uygulanan şiddet kapsamında 78 dava açıldığını kaydetti. Hükümetin uyguladığı performans sistemini de eleştiren Gören "Performansa dayalı ödeme hem sağlık hizmetini hem de çalışma barışını bozuyor. Bu sistem tamamen başı boş bırakılıyor. Böyle bir sağlık hizmeti yok. Bunun adı sağlık hizmeti değil" dedi.

Prof. Dr. M. Taner Gören, Dr. Ersin Arslan'ın anısına yaptıkları eylemin, her salı, cinayetin işlendiği saat olan 12.45'de tekrarlanacağını belirtti. Açıklamanın ardından sağlık çalışanları bir süre oturma eylemi yaparken, bazı hasta yakınları da oturarak eyleme destek verdi.

(BB) - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Advertisement