Öldürülen İngiliz Askerin Son Görüntüsü - Son Dakika
Güncel

Öldürülen İngiliz Askerin Son Görüntüsü

Öldürülen İngiliz Askerin Son Görüntüsü

İngiltere'nin başkenti Londra'da sokak ortasında öldürülen İngiliz askeri Lee Rigby'nin, olaydan 2 saat önce mahalledeki bir Türk kebapçısında yemek yediği ortaya çıktı.

24.05.2013 11:51

İngiltere'nin başkenti Londra'da sokak ortasında öldürülen İngiliz askeri Lee Rigby'nin, olaydan 2 saat önce mahalledeki bir Türk kebapçısında yemek yediği ortaya çıktı.

Döner, tavuk şiş, Adana kebap ve pizza yemekleriyle Woolwich Kışlası'ndaki askerlere hizmet veren 'Kebab YE' adlı Türk kebapçısında çalışan Türkler, "Ölen askeri 3 yıldır tanıyorduk. Ölmeden iki saat önce de bize gelip kebap yedi. Kendisini çok severdik. Allah rahmet etsin. Ölümü bizi çok üzdü" diye konuştu.

Ölen asker, son görüntülerinde saldırı sırasında giydiği 'Help for Heroes' (Kahramanlara Yardım Edin) tişörtüyle görülüyor.

Kebapçıda çalışanlar; ölen askerle ilgili şu bilgileri verdi:

"32 senedir askerlere yemek servisi yapıyoruz. Askerler bazen sivil bazen üniforma ile gelirler. Ölen asker de devamlı gelen müşterimizdi, bazen ailesiyle de gelirdi. Gelmeden önce telefon açardı. Haftada iki üç kez gelirdi. Öldükten hemen sonra bize gelen oda arkadaşı, bu feci olayı anlatırken bize kafasının kesilerek öldürüldüğünü söyledi. Arkadaşının söylediğine göre ölen asker bandocuymuş. 2 çocuğu varmış. Kendisiyle futbol konuşurduk. Drogba ve Schneider'ı çok iyi tanırdı. Bazen Tiger bazen Help for Heroes t-shirtü giyer, bazen de asker üniforması giyerdi. Biz o gün 4 kişi dükkanda çalışıyorduk. Altı el silah sesi duyduk."

Türk kebapçıda çalışan Ömer Aslanboğa olay sonrası yaşanan gerilim nedeniyle endişeli olduklarını söyleyerek, "Bundan sonra ne olacak bilmiyoruz. Biraz önce bir kıvılcım oluştu. İngilizlerle Araplar takıştılar. İngiliz bayrağını aldı çöpe attı birisi. Ufacık bir kıvılcım çok şeylere mal olacak. Londra'yı etkileyecek. Ülkeyi etkileyecek, bizleri etkileyecek. Üzgünüz. Burada Somalilerin camisi var. Olay Somalili Müslümanları da çok rahatsız etti" diye konuştu.

(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen İngiliz Askerin Son Görüntüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement