Türk asıllı besteci Tolga Kaşif, 2012 Olimpiyat meşalesinin İngiltere'nin Southend kenti ziyareti sırasında seslendirilecek özel eseri besteledi.
Tolga Kaşif'in 'Bırak Işığın Ortaya Çıksın' adlı bestesi, bugün Olimpiyat Meşalesi'nin şehre gelişi onuruna 2000 kişilik dev koro ve orkestra tarafından seslendirilecek.
Olimpiyat meşalesinin kente uğrayacağı 6 Temmuz günü sanatçıya özel olarak sipariş edilen 12 dakikalık eser, yaşları 7 ile 97 arasında değişen dev bir koro eşliğinde ilk kez seslendirilecek.
İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak 2012 Olimpiyatları için Yunanistan'dan yola çıkan olimpiyat meşalesi, İngiltere'nin çeşitli kentlerinden geçerek olimpiyatların başlayacağı 27 Temmuz'da Londra'ya ulaşacak.
6 Temmuz günü Southend kentine uğrayacak olimpiyat meşalesi karşılanması eşliğinde Tolga Kaşif'in bestesi seslendirilecek.
Bu özel projede yer almaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirten besteci sonuçtan çok memnun olduğunu da ifade etti.
İngiltere'nin en önemli bestecilerinden, Kaşif, 'Genesis Suite' ve ünlü rock grubu Queen'in parçalarından ilham alarak bestelediği 'Queen Symphony' ile pek çok ülkede tanınıyor. Kıbrıslı bir ailenin oğlu olarak İngiltere'de doğan Kaşif, orkestra şefi ve prodüktör olarak yaşamını halen Londra'da sürdürüyor.
(SS)
Son Dakika › Güncel › Olimpiyat Meşalesi Bestesi Tolga Kaşif'ten - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?