Opcw BM Misyonuna Hollandalı Diplomat Kaag Başkanlık Edecek - Son Dakika
Güncel

Opcw BM Misyonuna Hollandalı Diplomat Kaag Başkanlık Edecek

Opcw BM Misyonuna Hollandalı Diplomat Kaag Başkanlık Edecek

BM Genel Sekreteri Ban Ki mun, Hollandalı diplomat Sigrid Kaag'ı, Suriye'deki kimyasal silah stoklarının ve üretim tesislerinin imhasından sorumlu olacak OPCW BM ortak misyonunun Özel Koordinatö...

17.10.2013 07:48

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Hollandalı diplomat Sigrid Kaag'ı, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ile BM'nin, Suriye'deki kimyasal silah stoklarının ve üretim tesislerinin imhasından sorumlu olacak ortak misyonunun Özel Koordinatörü olarak atadı.

Daha önce UNICEF'te görev yapan ve halen BM Kalkınma Programı (UNDP) için çalışan Kaag, Özel Koordinatör olarak Suriye'deki OPCW-BM tarafından gerçekleştirilecek tüm faaliyetlerden sorumlu olacak.

Hollandalı diplomat Kaag, doğrudan OPCW Genel Direktörü Ahmet Üzümcü'ye bağlı olacak. Kaag'ın, BM Genel Sekreteri Ban tarafından Özel Koordinatör olarak atanmasının, OPCW'nin Genel Direktörü Türk diplomat Ahmet Üzümcü'nün tavsiyesi doğrultusuna gerçekleştiği bildirildi.

BM Genel Sekreteri Ban, atamayla ilgili kararın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gerçekten barış için çalışmak isteyen herkese, yeni demokratik bir Suriye'de askeri eylem yerine bu birliğin başarıya ulaşmasına odaklanmaları çağrısında bulunduklarını ifade etti. Ban ayrıca, barış konferansı çabalarının artırılması için anahtar yönetimlerle görüşmek üzere, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'yi bölgeye göndereceğini bildirdi.

Kaag ise yaptığı açıklamada, çok karşmaşık ve zorlu bir göreve seçilmekten büyük onur duyduğunu ifade etti.

Kaag, cuma günü önce Lahey'e giderek Ahmet Üzümcü başta olmak üzere OPCW'nin üst düzey yönetimi ile görüşecek, ardından yeni misyonun merkezi olan Güney Kıbrıs Rum kesimine geçecek.

OPCW-BM ortak misyonunun yayımladığı ortak açıklamada ise misyonun bugün resmen kurulduğu bildirilirken, kararın BM Güvenlik Konseyi'nin 2118 nolu tasarısının kabülünden sonra 27 Eylül'de OPCW Yönetim Konseyi tarafından alındığı belirtildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky de bugünkü günlük basın toplantısında, ortak misyonun Suriye'de yönetim tarafından açıklanan 11 yerleşim yerinde faaliyetler yürütmesinin kesinleştiğini ifade etti. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Opcw BM Misyonuna Hollandalı Diplomat Kaag Başkanlık Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement