Ordu'da Kan Bağışı Azaldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ordu'da Kan Bağışı Azaldı

26.08.2016 15:34

Türk Kızılayı Ordu Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, ramazan ayından itibaren kan bağışı sayısında düşüş olduğunu bildirdi.

Türk Kızılayı Ordu Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, ramazan ayından itibaren kan bağışı sayısında düşüş olduğunu bildirdi.

Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık hasadının başlaması ve şehir merkezlerinin boşalmasından dolayı kan ihtiyacını karşılamakta zorlandıklarını söyledi.

Cengiz Dönmez, "Ramazan ayında bilindiği gibi kan bağış oranları zaten düşmüştü. Ardından başlayan fındık hasadından dolayı şehir merkezleri boşaldı ve kan bağışı yapan kişi sayısında düşüşler oldu. Maalesef stoklar artan kronik hastalık ve ameliyatlar karşısında, özellikle ramazan ayından bu yana tedavi gören hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyor. Bir de ülkemizin içerisinde bulunduğu terör olayları da kan bağışına olan ihtiyacı arttırıyor." diye konuştu.

Ağustos ayında bin 291 ünite kan bağışı aldıklarını belirten Dönmez, 25 Temmuz itibariyle bin 791 ünite kan toplandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da Kan Bağışı Azaldı - Son Dakika


Advertisement