Ordu'da Kivi Hasat Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Kivi Hasat Şenliği Düzenlendi

Ordu\'da Kivi Hasat Şenliği Düzenlendi

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce düzenlenen Kivi Hasat Şenliği kapsamında En iyi kivi bahçesi yarışması düzenlendi.

31.10.2013 18:13  Güncelleme: 18:34

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Kivi Hasat Şenliği kapsamında "En iyi kivi bahçesi" ve "En güzel kivili pasta" yarışması gerçekleştirildi.

Merkeze bağlı Kayabaşı köyünde, bir kivi üreticisinin bahçesinde yapılan etkinlikle kivinin tanıtımı ve geliştirilmesi amaçlanıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, yaptığı konuşmada, şenliğin, Ordu'da üretilen kiviye ilgiyi artırdığını belirtti.

"Ordu" denildiğinde akla ilk olarak fındık tarımının geldiğini vurgulayan Sağlam, "Fındık Ordu'suz, Ordu insanı fındıksız olmuyor, Ordu insanı ile Ordu toprağı arasında fındık bir göbek kordonu vazifesi görüyor. Dolayısıyla biz Ordu'yu fındıksız düşünemiyoruz" diye konuştu.

Fındığın yanında ürün çeşitliliğini arttırmak için çalışmalar yürütüklerini de anlatan Sağlam, "Bunalardan biri de kivi yetiştiriciliğidir. Bu üretime ilimizde 1993 yılında 8 ile 10 fidanla başlanmıştır. Günümüzde ise 3 bin dekar alanda 2 bin 100 kivi üreticimiz var. Bu anlamda kivi üretimini ve üretici sayısını arttırma gayretindeyiz" ifadelerini kulandı.

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar ise Ordu'nun kivi üretiminde Yalova'dan sonra 2'inci sırada olduğunu dile getirerek, Ordu'nun ilk sıraya taşınması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 150 kişin katılımıyla gerçekleşen "En iyi kivi bahçesi" ile 20 ev hanımının katıldığı "En güzel kivili pasta" yarışmasında dereceye giren kişilere ödülleri verildi.

Daha sonra katılımcılar, sembolik olarak kivi hasadı gerçekleştirdi.

Etkinliğe Vali Kenan Çiftçi, AK Parti Miletvekili İdris Naim Şahin ile daire müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da Kivi Hasat Şenliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement